Under Music Freedom Day i Harstad tirsdag kl 1900 i Harstad kulturhus samles for første gang fire friby- og residensmusikere som for tiden har opphold i Norden – Sverige og Norge, sammen med norske kolleger. Dette er artistene som i sine hjemland fylte hus, torg og saler mens de fortsatt spilte der:

- Abazar Hamid, fredssangeren fra Sudan som er Harstads første fribymusiker stiller på scenen i Harstad kulturhus med nye, norske kolleger og «Hope Choir», et barnekor med sangere fra Harstad Kulturskole og 5. klasse ved Kanebogen barneskole.

- Khaled Harara, rapperen som måtte rømme fra Hamas på Gaza-stripen, som sier musikken reddet hans liv og som nå har fribyopphold i Göteborg.

- Ramy Essam, «stemmen fra Tahrir» som sang mot Mubarak og for demokrati på Tahrir-plassen under revolusjonen i Egypt i 2011, og som nå er fribymusiker i Malmö. Time Out London kåret en av hans sanger som nummer 3 av 100 sanger som endret historien.

- Sina, sortmetallmusikeren fra Teheran som ikke får lov å spille sin musikk i hjemlandet, nominert til Global Metal Award (MetalHammer´s Golden Gods Award 2014) og som nå er residensmusiker i Orkanger - kommer eget band: From the Vastland.

Disse deler scene med bl.a. Lars Klevstrand, Ulla Pirttiärvi, Knut Erik Sundquist pluss Arctimus Trio (James Clapperton, Erica Toth og Runa Bergsmo).