Karrieren har eksplodert de siste ukene for den lovende artisten fra Harstad. For en uke siden gikk Kristian Kristensen av med seieren i den store Urørt-finalen på NRK, og i går ble det kjent at gullstrupen har signert med et av verdens største plateselskap, Warner Music.

Kristensen er med andre ord et av Norges heteste navn på musikkhimmelen for tiden, og han er allerede booket til et titalls festivaler i sommer. Nå har BAKgården sikret seg Harstad-væringen som første artist ut i årets festival.

Gjennombrudd

Etter en storartet opptreden i TV2-programmet The Voice har han gått tilbake i skrivestua og holdt seg unna kameraer og coverversjoner. I sommer slapp han sin første singel "Rusen våkner igjen", som P3 omtalte som nordnorsk forelskelse med britisk elektronika og amerikansk folkpop. Låta ble kåret av P3 til årets 5. beste norske låt.

Men når Kristensen slapp låten "Lyset" i høst kom han på alles lepper. Samtlige store norske plateselskaper og mange små var over seg av beundring.

- Etter opptreden Kristian gjorde på BAKgården LIVE i januar var det klart at vi måtte booke han til BAKgården 2015. Han skal få den æren av å åpne årets festival, sier festivalsjef Jan Santocono.

P3 B-listet låta, og det samme gjorde P1. I tillegg får han hyppigere spillinger på de andre tunge kanalene. I januar ble det klart at låta skulle bli brukt TV2 i Robinsonekspedisjonenes promokampanje.

I februar kom han til finalen i Urørt, en finale han vant forrige fredag og fikk stående ovasjoner fra dommerpanelet.

- For meg er det stort. Blant musikkonkurransene er Urørt den deiligste å vinne, uttalte Kristensen etter seieren.

Fikk platekontrakt

Torsdag ble det klart at Warner Music gir ham platekontrakt, og at TimeOut/Live Nation bookingbyrå representerer ham live. Da deler han altså label med Susanne Sundfør, Röyksopp, deLillos, Hellbillies, Madrugada, Marit Larsen, Morten Abel og Nico & Vinz.

I skrivende stund er Kristensen A-listet på P3, B-listet på P1, på Spotify Topp 100 og Shazam Topp 20.

- Mye tyder på at 2015 er året hvor Kristian får sitt store gjennombrudd og at Harstad får sin nye lokale yndling.

Med seg på konserten i BAKgården har han Sondre Larsen (trommer), Eirik Jacobsen (bass), Martin Sternberg (keyboard) og Henrik Ødegaard (keyboard/el.gitar).