Henry Andersen og Marianne Bremnes skryter av deltakerne etter forestillingen. Foto: Øivind Arvola

- Det var bare helt fantastisk. Det var så gjennomført profesjonelt. Scenografi, koreografi, musikk. Ja, absolutt alt. Vi er målløse. Dette er virkelig noe å være stolte av, var deres umiddelbare kommentarer etter at den drøye to timer lange forestillingen i kulturhuset var over. I en sådan stund kunne de ikke få fullrost kulturskolen tilstrekkelig for det som ble vist fram fra storsalens scene.

- Og vi skal tenke på at dette er en institusjon som formidler kultur inn i nesten hvert eneste hjem. Det er så vi kan snakke om et folkehelsetilbud, mener Henry Andersen. Både han og ordføreren vil i den sammenhengen berømme lærekreftene som står bak, og som tar på alvor oppgaven med å bygge rollemodeller.

- Her får de yngste danse sammen med de eldste. Det er viktig, mener de.

Forsvarets musikkorps Nord-Norge leverte varene som forventet, og ordfører Bremnes nøler ikke med å uttrykke sin tilfredshet over at Harstad har dette korpset.

- Hvor heldige er vi ikke, som har en slik kapasitet i kulturbyen Harstad, sier hun, og avslører at kveldens forestilling er noe hun har gledet seg til lenge. Og et influensaangrep klarte ikke å holde henne unna kulturhuset denne lørdagen.

- Om jeg hadde hatt 40 i feber, skulle jeg ha tatt turen hit i dag, sa hun.

”Trollmannen fra Oz” er et samarbeid mellom Harstad Kulturskole, Forsvarets musikkorps Nord-Norge og Harstad kulturhus.

Se bildene fra forestillingen her.

Dansepedagog Marianne S Nordeng og Harstad kulturskole har jobbet med forestillingen lenge: – En drøm somgår i oppfyllelse

300 dansere etter forestillingen.