– I vår blir det en serie med filmer der kvinnen står sentralt, sier Helene Hokland. Hun driver selskapet Ellida som står bak arrangementene der film og mat kombineres med en kort innledning av filmviter Silje Belsvik Taftø.

Samfunnsengasjert

– Alle filmene har kvinner i hovedrollen, og de to siste filmene er også regissert av kvinner. Bortsett fra å være underholdende og følelsesladde har de alle også samfunnsengasjerte temaer, sier Tatftø, som til daglig er rådgiver og underviser ved medielinja på Stangnes videregående skole. Hun er strålende fornøyd med å kunne dele av sin filmkunnskap i dette konseptet.

Populært

I fjor ble det gjennomført seks arrangementer med dette konseptet. Alle var utsolgt. Det er Hokland veldig fornøyd med. Hun er i oppstartsfasen med å etablere et event- og produksjonsselskap for Harstadregionen, med hovedvekt på mat og aktivitets- og underholdning-innslag til seminarer, kick-offs og lignende.

Bedrifter

Så langt har halvparten av billettene til forestillingene vært solgt til bedrifter, men også andre har funnet veien til arrangementene.

– Det har vært så stor pågang at vi denne gangen har prøvd å få plass til flere, sier Hokland.

Det som startet som et studentprosjekt har vist seg levedyktig.

– Målgruppen er et publikum som ønsker å se film, uten knitrende popcornposer og slurpende lyder som ønsker noe mer - de ønsker nok også en annen filmfaglig opplevelse og en litt mer eksklusiv opplevelse, sier Taftø.

Umami

Denne våren vil maten som følger filmene være levert av Umami.

– Vi ønsker å utfordre oss selv med å lage mat i fra forskjellige landsdelen og land, sier Sigrid Rafaelsen ved Umami.

– Vårt konsept er jo mat der kundene er, og da passer jo dette godt, sier Kim Håvard Larsen. I løpet av våren skal de lage mat inspirert av film fra Frankrike, Saudi-Arabia og Tyskland.

–Det enkleste er det franske. Men til den arabiske filmen må vi nok gjøre noen undersøkelser, sier kokkene, som ser frem til utfordringen.

Dette er programmet:

Onsdag 4. februar: Fransk aften: Film: «Jeg har elsket deg så lenge». Regi: Phillippe Claudel. Filmen omhandler Juliette (Scott Thomas), som vender tilbake til samfunnet etter å ha tilbrakt flere år i fengsel

Onsdag 11. mars: Saudi-arabisk aften: Film: «Den Grønne Sykkelen». Regi: Haifaa Al Mansour, 2012. En engasjerende fortelling om ei tøff jente som trosser samfunnets regler.

Onsdag 15. april: Tysk aften: Film: «Hannah Arendt». Regi: Margarethe von Trotta. Et gripende portrett av en av det 20. århundrets fremste tenkere.