Torsdag åpner festivalen for ny musikk, Ilios, i Harstad. Første forestilling skjer for skolene i Harstad kulturhus, og det er nettopp de unge som er i fokus for festivalen i 2015.

- I år har vi et spesielt sterkt fokus på de unge, da vi har både ei barneforestilling og en musikalsk workshop for de minste. Knut Lothe lager lydbasert drama om pingvinen Mr. Ping på Galleri NordNorge for de aller minste, mens den bejublede perkusjonisten Eirik Raude inviterer til musikalsk utfoldelse for de litt større barna, sier Janne Juvi Rasmussen i en pressemelding.

Ilios har også invitert to videregående skoler til musikalsk samarbeid, Kongsbakken i Tromsø og Sortland VGS. Litt eldre musikere fra den såkalte "Konsen", musikkkonservatoriet i Tromsø, dukker også opp.

- Her får vi oppdage morgendagens store musikalske talenter. Nyere enn dette blir det ikke, sier Rasmussen.

Tradisjonsrike poster

Som vanlig byr festivalen på faste poster som pubkonsert fredag, kulturbuss på torget lørdag og byvandring søndag.

- Den store musikalske rosinen i pølsa blir lørdagens kveldskonsert med den fantastiske perkusjonisten Eirik Raude og den legendariske jazz-trompetisten Arve Henriksen. Her blir det magigaranti, sier Rasmussen.

Musikalsk helaften med samtidssuppe

Festivalen lokker også med Ronald Aune Jensen som spiller nymusikk-lounge i foajeen mellom konsertene på kulturhuset på lørdag.

- De 4 Roser stiller med samtids-suppe, så her kan man få seg en riktig helaften.