Det er den populære jentegruppa Razika som nå kommer tilbake til Harstad. Sist vi hørte Bergensgruppa her i byen var under Festspillene i Nord-Norge i 2013.

Sammen med punkrock-bandet Honningbarna skal de fire jentene ut på norgesturné i februar.

Razika er plateaktuelle med albumet «Ut til de andre», og har fått god kritikk innenlands for poprock-albumet. Bergenserne fikk terningkast fem av både Aftenposten, Dagbladet og VG. Også på strømmetjenestene har Razika blitt en slager. Deres mest populære sang, «Vondt i hjertet», har mer enn én million avspillinger på musikktjenesten Spotify.

Fredag 17. april tar bandene med seg både gitarene og sangstemmene til Ludo Bar og Scene.

- Jeg synes Razika er kjempetøff, og vi er heldige som fikk en så god avtale med dem. Det nye albumet er virkelig tøft, og jeg gleder meg til å høre dem live. Vi håper hele Harstad møter opp for å se dem og Honningbarna, for det blir en skikkelig bra kveld, sier leder for Ludo Bar og Scene, Hanne Johnsen Handå.

Både Razika og Honningbarna starter med en gratis konsert på Ungdommens Hus for alle under 20 år. Begge er blant de rockebandene som spiller mest fri aldersgrense-konserter i Norge.

- Vi tjener ikke så mye på det. Men det er veldig viktig for oss å inkludere ungdom. Vi husker godt hvordan det var å ikke være gamle nok til å komme inn på konserter, sier gitarist Maria Råkil til Dagsavisen.