Nissejenta var spilt av 16 år gamle Vilde Øien Karlsen fra Kvæfjord og Borkenes.

- Dette har jeg drømt om siden jeg så forestillingen for første gang, sier Karlsen rett etter forestillingen.

Da har hun vandret fra klem til klem og fått ros og komplimenter fra tidligere lærere ril regissør, medskuespillere og nyslåtte fans.

Se bildene fra forestillingen.

Den unge jenta har vært med tidligere. Hun har spilt iskongens hjelper, men denne gangen har hun tatt steget opp til hovedrolleinnehaver. Det har vært en stor overgang.

- Det er kjempeartig, og en veldig stor overgang. sier hun. Den forrige rollen var uten replikker. Nå snakker og synger hun gjennom hele forestillingen.

Karlsen er til daglig å finne på musikklinja på Heggen videregående skole, der hun går førsteåret. Og hun er ikke ukjent med sang og musikk.

Jeg har hatt sangundervisning siden 4. klassen, og jobbet mye med Anne Semb, som inkluderer sang og teater, sier hun.

Karlsen har sett - eller vært en del av nesten alle utgavene av forestillingen.

Jeg så ikke den første. Ellers har jeg fått med meg alle. Og Nissejenta har vært drømmerollen helt siden jeg så henne første gangen, sier Karlsen. Men i mange år har hun vært for ung. Men det klaffet da det var behov for en ny utgave til årets forestilling. Det har vært et lykketreff for begge parter.

Sigurd Magne Torbergsen var årets andre nykommer i en av de store rollene. Han var iskongen.

- Det er alltid artig å holde på med teater, sier Torbergsen. Han står ute i foajeen og hilser på små og store med sin fryktinngytende sminke.

- Det er flott at så mange unge er med. Det er flott om vi får de hektet på kultur før tv-en tar dem ,sier han med et smil. Selv er han fornøyd med rollevalget som ond iskonge.

- Det er flott å være skurk. Det er det artigste man kan gjøre, for da får man nesten frie tøyler, sier han. Torbergsen har ikke noe forhold til forestillingen på forhånd. Han fikk tilsendt et manus og en DVD fra en tidligere oppsetning. Inspirasjon hentet han hos sine egne favoritter, blant annet James Spader fra tv-serien Blacklist og Jokeren i fra Batman-filmene.

Det største problemet med rollen, er at stemmen må ligge såpass lavt i registeret.

- Jeg er litt sår i halsen nå, men man skal jo lide for kunsten, sier iskongen med et smil.