Halloween, eller allehelgensaften, er i utgangspunktet en feiring for alle de helgener hvis navn ikke er kjent. Den har røtter fra den katolske allehelgensdagen, og har tatt opp i seg trekk fra flere hedenske høstfester.

Til Norge har den kommet som en kulturimpuls fra USA, der den sterke dødssymbolikken i med skjeletter, hodeskaller, flaggermus og teaterblod er inspirert av den meksikanske allehelgensfeiringen, De dødes dag.

Forsvarets Musikkorps Nord-Norge har en musiker som har et sterkere forhold til Halloween enn mange andre. Han er amerikansk, men har gjort nordmann av seg. John Plucker har hatt ideen til lørdagens forestilling, og laget manus til nysatsingen ”Halloween in concert”.

I tillegg til musikk, forberedes det film til konserten. Den handler om Banan og Pølse som har en runde med knask eller knep i forbindelse med Halloween.

Også dansere fra Harstad kulturskole skal være med. Der er det Marianne Nordeng som har regien og koreograferer dansesekvensen.

– Vi håper å skape en uhyggelig, men også morsom aften med spennende musikk, dans og spesiallaget film, sier Merete Jakobsen Klæboe, produsent i FMKN.

Hun poengterer at forestillingen passer for alle over tre år.