Sammen med bror Emil inntar han kulturhusets scene i morgen kveld, og han lover å gi alt.

- Det kommer til å bli fin musikk, og hvis man er åpen for å lukke øynene og drømme seg tilbake til våren, kommer dette til å bli veldig fint, sier Didrik Solli-Tangen.

Eneste i Nord-Norge

Når 27-åringen fra Porsgrunn uttaler seg slik, så er det delvis ut fra en erkjennelse av at man er litt bakpå i den forstand at denne konserten ble laget i forbindelse med Grunnlovsjubileet tidligere i år, mens det ennå var vår i luften. Brødreparet har vært på turné, og Harstad er siste stoppested.

- Det er faktisk den eneste konserten nordpå. Det har sammenheng med at det var Harstad som viste størst interesse og var mest frampå med å invitere oss. Og vi er ikke tungbedt vi, sier Didrik.

Variert program

Om repertoaret kan Solli-Tangen si følgende:

- Vi har plukket ut våre favorittverker gjennom 200 år, og vi har sydd det sammen med piano og fiolin. Og det er ikke til å legge skjul på at vi er veldig glad i Grieg, da. Men det blir litt for en hver smak, lover Solli-Tangen som altså har presset inn en Harstad-tur i et travelt høstprogram, som blant annet innebærer programlederrollen i ”Skal vi Danse”

Vokalbrødrene kan torsdag kveld by harstadpublikumet på en musikalsk reise med klassikere av blant andre Grieg, Ketil Bjørnstad og Edvard Fliflet Brein. Av disse kan nevnes Våren, Ved Rondane, Peer Gynt og Sommernatt ved fjorden.

Betatt av Nord-Norge

Didrik legger ikke skjul på at han er facinert av Nord-Norge.

- Det er mulig alle sier dette, men det er noe særegent med naturen der oppe. Den kan ikke sammenlignes med den vi har sør i landet, sier han.

I tillegg har han gode minner fra nyttårskonserten i 2013, da han laget et fyrerkeri av et show sammen med Gustav Nilsen og Ole Edvard Antonsen.

- Det var helt spesielt. Det var en enorm respons og veldig mange gode tilbakemeldinger etter konserten, sier 27-åringen, som også var på Harstad-besøk i forbindelse med deltakelsen i kjendisutgaven av 71 grader Nord. En konkurranse han for øvrig gikk seirende ut av.