Onsdag er det klart for en ny runde med Kinomatisk ved arrangør Helene Hokland og Harstad Kulturhus.

Denne gangen er det filmen Sideways som vises, akkompagnert av mat inspirert av et rustikk amerikansk kjøkken, med typiske grillet kjøttretter og amerikanske typer tilbehør. Seerne kan kjøpe tilpasset vin hvis de ønsker. For filmen handler mye om vin.

Les mer: Aldri hatt det travlere.

Filmen har vunnet priser på internasjonale filmfestivaler som alle filmene som KinOmatisk viser. Filmviter Silje Belsvik Taftø, som gjør innledningene til filmene under Kinomatisk, har skrevet hovedoppgave rundt filmen, om maskulinitet og den nye mykere mannsrollen i film. Hun sammenlignet tre filmer og så på hvordan menn ble fremstilt. En av filmene var altså Sideways.

- Opp gjennom filmhistorien har mannsrollen endret seg i takt med samfunnet. Nå er det vanligere å se å se menn som ferdre, menn som er mislykket og menn som prøver å skape eller gjenvinne familien sin. Jeg analyserte tre filmer med tanke på funnene mine, og fant menn som søkte innover til mer feminine verdier. Men det artige var jo at selv om fokuset til disse mennene skifta fra det å være handlende utover i filmhistorien, så trenger de universelle verdier som mot, visdom, rettferdighetssans og måtehold for å greie å bli bedre ektemenn og fedre. Menn på film må altså framdeles ha disse verdiene for å lykkes. De bruker de bare på å nå andre mål og oppfylle andre mannsroller nå en tidligere, sier Tatfø.