Under en rosa sky, heter singelen. Den slippes digitalt i dag, og er et forvarsel for hans turne i landsdelen som skal markere jubileet.

– Sangen baserer seg på hverdagsobservasjoner om karakterer fra gata som er gjenkjennbar, uansett hvor man bor, sier Bremnes, og legger til at sangen er skrevet i et skrått, men kjærlig blikk.

Han refererer til både Harstadgårdbakken, riksveien og nabolaget i teksten, men egentlig har han skrevet en sang om hva som preger en hvilken som helst by.

–En by er ikke komplett uten en fortid, nåtid og fremtid, sier han. Flere refleksjoner overlater han til lytterne.

Lokal drahjelp

På singelen har han fått med seg lokal drahjelp. Maren Ingeborg Tjernsli og Berit Henriksen er med på henholdsvis trompet og horn.

–Det låter litt mer Harstad når man har med musikere fra Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, sier Bremnes.

Singelen er produsert av Georg Buljo, som også gir ut singelen gjennom sitt eget selskap Echofisk. På singelen deltar og Bjørn Holm på Bass og Anders Engen på trommer.

Ny plate

Hans første album, Stjernesukkertøy, kom i 1994. I januar 2015 kommer albumet ”Himmel nok til alle”. Det blir hans sjuende album på egne ben, pluss to med sine søsken Kari og Ola. Lars har også fått to spellemasspriser og en prøysenpris.

Bremnes er klar for ny turne. Den starter i Hammerfest i slutten av oktober og inkluderer sju stoppesteder til. Han kommer til Harstad kulturhus den 7. november, og det blir en litt mer spesiell konsert enn de andre.

– Det blir flere folk på scenen, med spesielt inviterte musikalske gjester, sier Bremnes.