Marthe Valle jakter musikalske talenter i Harstad til et eget musikkverksted.

Harstad: – Jeg har selv vært ungdom i Harstad, hvor min kreative spire fikk blomstre. Jeg har nå lyst å lage et tilbud til unge musikere i byen der de kan ta et steg videre og utvikle seg som låtskrivere og formidlere, sier Marthe Valle. Selv savnet hun et slik tilbud da hun var ung.

Ung retro

Prosjektet har fått navnet Ung retro.

– Vi skal ta utgangspunkt i det rike utvalget av nordnorske tekster som allerede er skrevet og sette musikk til disse, sier hun.

Målet er en konsert i kulturhusets lillesal 6. mai 2015, sier Valle. Hun har med seg Åsmund Wilter Eriksson, som til daglig jobber på Ungdommens hus, hvor prosjektet skal holde til.

–Åsmund er en fantastisk musiker, og sammen skal vi også formidle noe av vår kunnskap og erfaring etter mange år i bransjen, sier Valle.

15-18 år

I utgangspunktet er Valle ute etter rundt ti unge musikkspirer i alderen 15-18 år, som har litt erfaring som låtskriver og gjerne behersker et instrument eller synger. Det er lagt opp til tre samlinger før konserten i mai, med første samling før jul.

Finansiering av prosjektet har hun fått fra Harstad Sparebank sin stiftelse, som deler ut penger til allmennyttige formål. Valle har fått 50.000 kroner til sitt musikalske verksted.