Anført av Kai Joar Krisensen på vokal og veteranen Øystein Kvile Hanssen på gitar ga alt i sin Bakgården-debut tidlig lørdag kveld.

Insanitarium, som også består av Mikal Stenseth (gitar), Anreas Stenseth (bass) og Andreas Ursin Hellebust, befinner seg i et musikalsk landskap med røtter tilbake til band som Black Sabath, Thin Lizzy og Iron Maiden, der melodiske melodier og doble gitarer er en sentral del av lydbildet.

Det å åpne festivalen på lørdagskveldene under Bakgården, har vist seg å være en smått utakknemlig oppgave for de lokale bandene som har fått muligheten, all den stund publikum som regel ikke finner veien inn gjennom portene før mørket så smått setter inn. Det lot imidlertid ikke Insanitarium seg merke med, og leverte et svært rocka sett. Og bortsett fra en coverlåt av Queensryche, fremførte bandet – så vidt undertegnede kunne registrere - kun egne låter. De står som en påle i sin tradisjon, og ligger ikke tilbake for låter fra bandet til Sørvikas største datter, Ida Hauklands Triosphere.

Men til tross for at bandet leverer et tight sett, ispedd humor og glitrende gitarsoloer av Hanssen, blir det likevel ikke den helt store konsertopplevelsen for undertegnede.

En full konsert på en liten klubbscene derimot…