– Det er lenge siden jeg har gledet-gruet meg så mye, sier artisten, som skal ut på den akustiske reisen «Evig ung» til landets kulturhus. Premièren skjer i Harstad kulturhus lørdag 6. oktober.

Det er 40 år siden Stokkan ga ut sin første plate. «Captured in Zoo» ble utgitt sammen med Zoo i 1978. Den, og den neste plata «Guilty», ble gitt ut på det harstadbaserte plateselskapet Apollo Records. Det ble imidlertid den tredje utgivelsen, «Noregs heitaste» i 1980, som virkelig gjorde Ketil Stokkan og Zoo kjent. I månedsvis lå plata på VG-lista.

Akustisk setting

Det er nok mange som nikker gjenkjennende når de hører «Evig Ung», «Vent, ikkje legg på», «Romeo», «Brandenburger Tor» og «Samme sjarmør» – eller noen av hans bluesplater.

Gjennom fire tiår har Stokkan skrevet og gitt ut rundt 120 låter. Det har resultert i 300.000 solgte plater.

I høst spiller han sangene som ble slagere, og slagerne som påvirket sangene. Det skjer i ei akustisk setting sammen med gitaristen Svein Dag Hauge (Lava) og den amerikanske fiolinisten Heather Hardy (Lil’Mama).

– Jeg traff jeg Heather Hardy i november. Hun spilte så nydelig. Da jeg etterpå spurte henne om hun kunne tenke seg å spille på en av mine låter svarte hun, «ja visst».

Ny låt

Konserten blir en reise gjennom 40 år.

– Jeg skal sy sammen de mest kjente låtene, helt fra 1978 og til i dag. Og samtidig få med musikk som påvirket meg i den perioden. Kanskje, egentlig helt sikkert, skal jeg skrive en ny låt til turneen, sier han.

Og de han håper å nå, er andre enn de han treffer på for eksempel festivaljobber.

– Jeg venter å møte et modent, lyttende publikum. sier han.

Slipper masse logistikk

Turneen «Evig ung» bringer trioen til kulturhus landet over. Først altså til Harstad.

– Kulturhusdirektør Ola M. Løkholm forlangte premiere i Harstad 6 oktober. Så da måtte det bli slik, sier Stokkan, som forteller at han i et par år har tygd på tanken om en jubileumsturné. Og det blir en kostnadseffektiv turne.

– Det geniale er at to menn og ei dame reiser rundt. Da slipper vi masse logistikk med trailere med utstyr og ekstra folk, sier Ketil Stokkan, som forteller at han har ei stor utfordring før turnéstart.

– Jeg må sørge for å ha noen anekdoter fra disse 40 årene. Det må være både moro og alvor. Jeg har skrevet lenge, det gjelder bare å sette sammen gule og hvite lapper til å passe melodiene.

Skrekkblandet fryd

Stokkan er spent på mottakelsen i Harstad.

– Det er med skrekkblandet fryd jeg avventer resultatet av billettsalget som startet i går. Klarer jeg å trekke nok folk i storsalen i Harstad? Jeg tror egentlig mange vil ønske å være med på min reise, sier artisten som er klar for jubileumsåret.

– Blir jeg bare kvitt en langvarig influensa, så er jeg klar, sier Ketil Stokkan, som i fjor spilte 60 konserter på 90 dager. Det skjedde i tillegg til 100-prosentjobben som lærer på Nordkjosbotn skole.

Ketil Stokkan gir for øvrig ut ei liveplate 9. juni.