Hvor er revolusjonen, barrikadene, demonstrantene? Er de borte?

Kulturkafeen 21. februar er viet disse spørsmålene i forestillinga «1968 - hvor ble du av?»

– Vi har sett på hva det var som rørte seg blant ungdom i den tida. Hva påvirket dem, og er det spor av dette i dag, forteller dramalærer Camilla Steine Munk.

Slutten av 60-tallet var ei tid preget av Vietnamkrigens sterke inntrykk. De kom inn i stua til folk fordi dette var den første mediekrigen.

– Det er noe vi også er kjent med i dag, bare i mye større grad. Vi har jobbet med å se på hvorfor ungdom reagerte som de gjorde, sier hun.

Artig prosess

Steine Munk forteller at de har vært fri til å utforme forestillinga som vises på kulturkafeen.

– Vi har sett på manuset til Hair, og har brukt litt av det, men har tatt oss friheten til å jobbe både med form og innhold, blant annet med egne tekster, sier dramalæreren.

HUMØR: Det er mye humør under innstuderinga som skjer på kulturskolen. Camilla Steine Munk til venstre.

– Det har vært en utrolig artig prosess fordi vi har jobbet på mange forskjellige måter.

Det er ikke bare hårete sanger, men også andre sanger fra denne tidsperioden.

– Det blir nostalgi, slår Camilla Steine Munk fast.

I hundre

Marte Knutsen og Bjørn-Magne Aspdal gleder seg til kulturkafeen.

– En ting er å jobbe i et mørkt rom i kjelleren på Heggen. Noe helt annet blir det å vise det fram for et publikum som er større enn parallellklassen i lillesalen, sier Aspdal.

– Klassen har hatt mye av det kreative arbeidet med tekstutvikling og koreografi. Dermed er dette vårt prosjekt, sier Knutsen.

Vi vanlig dødelige tror at elevene vil være i hundre når de stiller PÅ scenen. Men slik er det ikke nødvendigvis, skal vi tro heggenelevene.

– Vi er i allefall i hundre når forestillinga er ferdig. På scenen er man gjerne litt panisk, sier Aspdal. – Det sies at en god skuespiller aldri blir fornøyd med egen innsats, men med en skikkelig applaus, er man i hundre.

– På mange måter kan vi ta lærdom av 1968. Verden er ikke så ulik som den var da, slår begge elevene fast.