Han fikk delta på alt til og med lørdag. Søndag lå han rett ut med magesjau.

– Jeg vet ikke om det har vært for mye arbeid, og at immunforsvaret var svekket, eller om jeg har fått noe som går. Magesjau er det uansett, sier han.

– Men jeg kan slå fast at Ilios har vært veldig bra. Vi har økt publikumstallet på de litt mer utradisjonelle tingene, som performance, utstillingen i galleriet og festivalklubben. Og så virker det som at det har vært litt færre på de tradisjonelle Ilios-tingene, sier han.

Befaring

Eriksson er tilfreds med at han har en fast kjerne av medarbeidere som gjennomfører festivalen.

– Vi har fått en ganske fin kjerne med 20 til 25 personer som vil gjøre noe sammen og som går for Ilios. Vi har også hatt besøk av den norske samtidskunstneren og vokalisten Tori Wrånes. Hun har vært her med et foredrag, og var med på befaring med båt for å se etter en for mulig location for noe som skjer neste år.

– Hun likte seg godt og er nå på vei til en performance i New York, sier Eriksson.

Festivalsjefen fikk med seg det meste av Ilios og kan for egen del oppsummere årets utgave av Ilios.

– Utstillinga i galleriet var fin. Lunsjkonserten lørdag med Vokal Nord og Kiyoshi Yamamoto var også fin. De åtte i Trondheim Voices var en opplevelse, sier han.

Bursdagsgave

Eriksson er glad for at Ilios har blitt en suksess, og han er glad av en annen grunn.

– Vi fikk en fin bursdagsgave fra festspillene, åpningsforestillingen til sommeren. Det blir ei oppsetning Maria Utsi og jeg har vurdert hver på vår kant.

– Hun kalte oss festspillenes kule fetter, og ønsket til lykke med de neste 25 år. Det var utrolig artig, sier han.