Det hele er en del av Ilios. I Red Monkey Co sine lokaler ligger Melås høyre underarm under nåla. Ved siden av står et kamera og sender signaler over gata til festivalens hovedkvarter, der besøkende kan følge arbeidet i en livestream på veggen.

Motivet som tatoveres er laget av tegneserieskaper og illustratør Øyvind Lauvdahl fra Nordland.

– Han har en serie bilder om uro og fremmedgjøring – bilder med en egen estetikk. Det han lager treffer en nerve i folk, og dem er det mange av, sier Melå. – Jeg ønsket å gjøre noe med tegningene hans, og han syntes ideen om å livestreame tatoveringen var artig, sier hun.

Ut fra Lauvdahls instragram er det ikke første gang at noen velger å få foreviget hans tegninger på en kroppsdel.

Enhver tatovering innebærer en viss form for ubehag. Vi spør, og får absolutt inntrykk av at dette ikke er helt smertefritt. Men arbeidet foregår i stille og rolige former – to ganger. Melå skal nemlig ha en annen av Lauvdahls tegninger på venstre underarm.

– Nei, smertefritt er det ikke, sier hun. – Men noen måtte jo være med på dette, og jeg er den første.

Tatovøren jobber iherdig. For et utrent øye ser det ut som at han er kommet omtrent halvveis i arbeidet med det første motivet.

– Det er artig å være med på dette. Det er noe helt annet enn det jeg gjør til vanlig, sier Eilertsen.

Når Veronica Melå er ferdig tatovert, står flere i kø for å være en del av prosjektet, som Melås forlag, Utenfor Allfarvei, står bak.

STREAMING: Over gata kan folk følge arbeidet. Melå får tatovert ed motivene på bildene nederst til venstre. Foto: Ivar L. Paulsen