Vi opplevde en salig blanding av sviskehits, trekkspill, jodling, appelsiner, opera, satt sammen av vanvittig musikalitet og en solid dose humor.

Og den som tror at Ilios bare er moderne musikk, bør sjekke ut konserten fredag kveld, og få det motbevist en gang for alle – for dette var moro.

Uten å ha hatt lydprøve eller noe som helst, deiset de tre musikerne bare inn på scenen, skrudde på sjarmen, og slaget var vunnet. Jeg kunne nok brukt all trykksverten til hele denne utgaven av avisen, og likevel ikke kommet langt i å beskrive hva som foregikk på Nordic Pub.

Omtrent rett fra flyet satte de i gang, skravlet, gjøglet, sang og spilte. På det mest hysteriske. Kleine Heine jodlet som om han aldri hadde gjort noe annet, og Polkabjørn beviste til fulle at trekkspill, det er instrumentet som har masse humor i seg. Gamle skillingsviser og slagere ble som nye, bare frisket opp med litt humor og musikalske sprell. Jodlelåtene er i alle fall for meg umulig å fastslå sannhetsgehalten i alt som ble fortalt om låtene, men morsomt var det. Og man skal være dyktige musikere for å kunne radbrekke på denne måten, uten at det på noen måte virker teit eller tøvete, men disse herrene briljerte på alle måter. I tillegg hadde de med seg operasanger Halvar Djupvik på laget.

Sistesettet ble ubetalelig, da de klarte å lure noen av kvinnene i «Trondheim voices» opp på scenen. På sparket slengte de seg med på både «Nidelven», «Nordlandsnetter», gospel i «Swing low, sweet chariot», og ikke minst en hysterisk versjon av «Se der danser Bestefar», med sikkert 25 vers med totalt ulike uttrykk.

Sjelden har det vel blitt flirt mer på en pub her i byen. For et alt for lite publikum fikk virkelig trimmet lattermusklene denne kvelden. Både på grunn av alt småpraten mellom låtene, og ikke minst de mest vanvittige musikalske krumspringene underveis. Bare så skrekkelig synd at det var torsdagskveld, og mange av publikum hadde nok en jobb som ventet på fredags morgen.

Galskapen fortsetter på samme sted fredag kveld, og med fridag dagen etter, bør virkelig publikum kjenne sin besøkelsestid. I alle fall dersom du ønsker skikkelig trim av lattermusklene .

Fakta

  • Polkabjørn& Kleine Heine m/Halvor Djupvik

  • Nordic pub, torsdag kveld, ca 50 tilhørere