Kursene i Harstad vil foregå på Harstad folkehøgskole den siste uka i juni.

– Sommerkorskolen gjennomføres i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge og det vil bli lagt opp til et tett samarbeid med dem, forteller Marita Havaas Olsen, korkonsulent for Nord-Norge.

Dyktige instruktører

Til den aller første sommerkorskolen i Harstad kommer den svenske, verdenskjente dirigenten Robert Sund.

– Han skal ha et kurs for korsangere. Han har en bred erfaring med mange sjangre, både klassisk, viser, pop og jazz. Vi kjenner han best som mangeårig dirigent for en​​ av Uppsalas stoltheter, Orphei Drängar, men Robert har også dirigert både damekor og blandet kor, sier Havaas Olsen. Ketil Jule Bjørnstad Belsaas skal ha kurs for dirigenter med litt erfaring. Han er utdannet sanger og dirigent fra Universitetet i Trondheim og Oslo, samt Høgskolen i Hedmark avdeling Hamar. Han har hovedfag i korledelse fra Norges Musikkhøgskole med Grete Pedersen og Tore Erik Mohn, og korpedagogikk fra Hamar med Thomas Caplin.

Øystein Fevang skal ha kurs for dirigenter med mer erfaring. Han er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, og har vært solist med en rekke kor og orkestre. Han er fast dirigent for Oslo Filharmoniske kor og Majorstuen Kammerkor.

Siv Cathrine Johansen skal lede øvingskoret.  Siv Cathrine Johansen underviser til daglig ved musikklinja på Heggen vgs. i Harstad, og har over tjue års erfaring som sangpedagog og dirigent. Siv er utdannet sangpedagog fra konservatoriene i Stavanger og Birmingham, England. I tillegg er hun kurset i Jo Estill Voice Training, til og med Advanced Level 2. Siv har videreutdanning innen direksjon fra korledelse 1 ved UiT hos Ragnar Rasmussen, og fra NTNU hos Håvard Forvemo.

Unikt tilbud

Pianist Sara Aimée Smiseth skal være repetitør ved sommerkorskolen. Hun har sin bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, Institutt for Musikkvitenskap (UiO) og Koninklijk Conservatorium i Brüssel. I 2013 avsluttet hun masterstudiene i solo utøving ved Norges Musikkhøgskole.

– Dette er et helt unikt tilbud og vi oppfordrer korsangere og dirigenter til å melde seg på.  Vi håper at dette kan bli starten på en årlig tradisjon her nord, sier Marita Havaas Olsen.