Hålogaland Teaters forestilling "Twigs - Hele hælvetes slekta" skulle etter planen gå to ganger i lillesalen i Harstad kulturhus. Nå flyttes begge til storsalen henholdsvis 26. og 27. januar.

Det er skuespillerne Guri Johnson, Kristian Figenshow og John Sigurd Kristensen som spiller i den populære komedien.

Ragnar Olsen har oversatt stykket og tilpasset det til nordnorske forhold.

- I fortellingen møter vi tre søstre som livet har gitt ulike skjebner. Ebba er i ferd med å flytte inn i ny leilighet på Strandkanten. Ellinor lever med sin tidligere militæransatte mann i Målselv. Elise skal feire sølvbryllupsdag, og felles for dem alle er at de er livredde for å bli som moren sin. Men når vi til slutt møter Moder’n, så skjønner vi at eplet nok ikke faller langt fra stammen, som Fader’n sier, heter det i pressemeldingen.

Komedien har gått verden over siden den første gang ble vist på Broadway i 1971. I Norge er særlig Wenche Foss’ tolkning på Oslo Nye Teater fra 1976 kjent og husket.

- Forestillingene i lillesalen har vært utsolgt i lengre tid. Vi har drøftet dette luksusproblemet med Hålogaland Teater og kommet frem til ei løsning som imøtekommer publikums ønske om en fin teateropplevelse. Av tekniske årsaker kan vi ikke bruke hele kapasiteten i storsalen, men flytting gjør at vi kan selge 150 flere billetter til begge forestillingene. Vi gleder oss over å gi mange flere mulighet til å oppleve Hålogaland Teater på sitt beste, sier kulturhusdirektør Ola M. Løkholm.