Det er mange ungdommer i alderen 13 til 20 år som kjenner UKM. Johnsen Handå tror likevel flere ennå sitter på gjerdet.

– Mange har deltatt, noen har vært med i flere år, men jeg tror det er ei ny gruppe unge som burde melde seg på der ute, sier hun.

Johnsen Handå er ganske nyansatt leder og prosjektkoordinator på Undommens hus.

– Jeg kom fra Ludo og startet i denne jobben i oktober. Det er en inspirerende jobb å ha, sier lederen, som brukte mye tid på Ungdommens hus da hun var yngre.

Fellesskap

UKM sto tidligere for Ungdommens kulturmønstring. Så fant man ut at «Ung Kultur Møtes» var et bedre navn. UKM arrangeres i alle landets fylker.

I Troms arrangeres det UKM-forestillinger med over 2000 unge talenter. Noen av disse samles i fylkesmønstringen, som siden starten for 20 år siden har blitt arrangert på Finnsnes. Men før det arrangeres det lokale forestillinger.

Det er forresten mange landskjente artister som kan vise til en UKM-opptreden i ungdommen. Pål Moddi Knutsen fra Senja, Kristian Kristensen fra Harstad og Inge Bremnes fra Kvæfjord er noen av dem.

Hanne Johnsen Handå håper nye talenter melder seg på, og kanskje får sin første smak av «berømmelse».

– Ungdommens hus er et sted de kan øve, få veileding og treffe andre. Her har vi forskjellig kompetanse som kan hjelpe dem. Mange som starter med musikk, sitter ved en pc og er sitt eget band. Vi vil skape fellesskap for alle, og tar dem med på Eva Weel Skram-konsert uka før UKM. Dette håper vi skal være til inspirasjon.

Bredde

Mange bidrag i UKM består av kunst, sang og musikk. Prosjektkoordinatoren håper på enda mer.

– Jeg håper på større bredde, blant annet med fokus på tekst og teater. Jeg håper også å få med noe som ligger mitt hjerte nær, nemlig dans.

– Det handler om å få så mange forskjellige bidrag som mulig. For talentene er der, slår Hanne Johnsen Handå fast.

UKM-forestillingen i Harstad arrangeres på kulturhuset 10. februar, med utstilling på UiT Harstad.