Etter at andre etappe og til sammen 40 salmer var gjennomført, var formen fortsatt upåklagelig. Tre av altene stilte ikke til start på grunn av sykdom, ingen skader var registrert og ingen hadde brutt.

Fire timer med sang

Det var korets dirigent, Ommund Rolfsen, som kom med idéen til denne kraftanstrengelsen innenfor korsang.

– Jeg leste i Vårt Land at en menighet sør i landet ville legge opp andre juledags-gudstjenesten med hovedfokus på å synge mest mulig. Derfor ville vi prøve å synge alle advents- og julesalmene på noen timer. I utgangspunktet hadde vi planer om å synge alle de 72 salmene, men etter hvert bestemte vi oss for å kutte ned til 62, noe som ville bety omkring fire timer med sang. Vi startet i Evenes kirke der også Evenes barnegospel bidro og fortsatte hit til Soltun kapell. På denne andreetappen har vi fått assistanse fra Ten Sing Arctic i tillegg til sopranen Luitgard Kuehne som følger oss på hele distansen.

God form

Etter andre etappe på julemaratonen som ble avviklet i Soltun kapell, kunne dirigenten oppsummere løpet på følgende måte:

– Formen er fortsatt god. Noen av sangerne melder om bedre form etter andre etappe enn ved start. Vi er glade for at så mange kom for å høre på oss både i Evenes kirke og her i Soltun kapell. Poenget med dette er ikke å beundre kor og solist, men å synge sjøl, og noen setter så stor pris på det at de har fulgt oss helt fra start. Men nå gjenstår siste etappe, og alle som har fullført en maraton, vet at det er nå det begynner å røyne på.

I Evenes kirke akkompagnerte Unni Leiros Pettersen på orgel, og i Soltun kapell spilte Magne Andreassen piano, og han vil også spille i Skånland kirke.

FØRJULSKONSERT: Skånland sangkor og dirigent Ommund Rolfsen bød på en annerledes førjulskonsert. Foto: Per Jan Pedersen
SOLIST: Sopranen Luitgard Kuehne, her akkompagnert av Magne Andreassen, deltok på hele sangmaratonen.