Den lille artisten med den store stemmen og de enorme hitene, Zara Larsson, kommer til Bakgårdens 10-årsjubileum.

¬– Vi er både stolte og utrolig glade for at verdensstjernen Zara Larsson kommer til Harstad for å være med og lage tidenes beste Bakgård. Dette blir en sjelden mulighet til å oppleve en verdensstjerne på nært hold, sier en overlykkelig festivalsjef Jan Santocono.

– Til tross for at hun bare er 20 år, trenger ikke Zara å sikte mot stjernene. Hun er der allerede. Det er bare å glede seg, det gjør i alle fall jeg, sier Santocono.

Kaizeren kommer tilbake

Som frontmann i Kaizers Orchestra satte Janove Ottesen fyr på Bakgården i 2013. Fem år etter er han tilbake som soloartist.

– Bare et par måneder etter at Janove slapp debutalbumet sitt, Marlene og Artisten, så vi han gjøre en fantastisk konsert i Oslo. Og når så veldig mange av bakgårdspublikummerne ønsker å få Kaizers Orchestra tilbake, så gir vi dem nå det beste vi får til, nemlig Janove sammen med sitt nye band. Og tro meg, dette er ikke en dårlig erstatning, sier Santocono.

Når Ottesen inntar Bakgården i august, har han sluppet et nytt album.

– Musikken jeg lager nå minner mye mer på hva jeg selv hører på. Det er fengende og groovy poprock, der jeg stjeler tricks fra moderne rap, rnb og hip hop. Samtidig er det drivende rockerytmer. Det er alltid stor variasjon i låtene og musikken kommer som regel først, sier Janove selv.

Tidenes festival

Bakgården, som startet som et studentprosjekt som samlet 250 publikummere en iskald maidag i 2009, kunne i fjor registrere at over 17.000 personer deltok på byfesten.

The Hooters, Anastacia, Status Quo, Lissie, for ikke å snakke om store norske band som DumDum Boys, Kaizers Orchestra, Karpe Diem, Åge Aleksandersen og CC Cowboys er bare noen av de band og artister som har vært med på å skape magiske øyeblikk i Bakgården.

– 2018 er året vi i Bakgården skal forsøke å lage «10-denes» bakgårdsfestival, heter det i pressemeldingen fra festivalen, som arrangeres 16. til 18. august.

Hvilke andre artister som blir å høre på jubileet, offentliggjøres litt etter litt. Det neste artistslippet skjer i romjula.