Ungdommene, som har valgfaget «Sal og scene», gjorde dette i forbindelse med prosjektet Livsglede for eldre, som skal gi liv til årene, og fremme lysten til å leve. I forrige skoleår hadde valgfagsgruppa på skolen «Innsats for andre» i samarbeid med Olavsgården og Slottet sykehjem.

– I år har vi ikke dette valgfaget, men heldigvis har vi tre store grupper i «Sal og scene» som samarbeider med Olavsgården, forteller avdelingsleder på skolen, Solfrid Jørgensen.

Hun er stolt av ungdommene.

– Personlig setter jeg stor pris på, og er stolt av, de flotte ungdommene som er så engasjert sammen med sin faglærer, Karl-Martin Sørvoll.

Har vært på besøk

Tiendeklassene har vært på besøk på Olavsgården tre ganger. Denne gang inviterte de til kaffe, kaker og underholdning på skolen.

– Vi vil spre juleglede, og snakke med de eldre. Og så vil vi gjerne ha et publikum, sa ungdommene.

Det er rundt 80 i ungdomsklassene som har valgfaget «Sal og scene». 25 i tiende sto for servering, dans, pianospill og sang torsdag.

– Det er bare julesanger, og vi har sanghefte til alle slik at de kan være med og synge sangene.

– Vi håper de får ei fin stund som de vil huske lenge, sa tiendeklassingene.

Svært glad

De eldre var svært glad for ungdommenes initiativ. Ord som «koselig» og «fantastisk» gikk igjen.

– De er så blide og smilende. Vi har mye å lære av hverandre, het det fra den eldre garde.

Ellen Johnsen, som er avdelingsleder på Olavsgården, er like glad for ungdommenes engasjement, som det de eldre er.

– Dette er ett av flere fellesarrangement vi er med på. Vi har tre barnehager og Seljestad ungdomsskole vi samarbeider med. I tillegg har vi mange frivillige som stiller som lesevenner, turvenner og samtalevenner. Det betyr ikke at flere gjerne må komme innom oss, sier hun.

Ved sin side i klasserommet har hun én av beboerne, Unni Sørensen. Hun har jobbet i Norad, Direktoratet for utviklingssamarbeid. Nå nyter hun samværet med ungdommer, blant andre Sandra Elise Johansen, som lytter interessert til det Sørensen har å fortelle.

Praten gikk også livlig ved de andre, flott dekorerte bordene.

FORSØSTRING: I løpet av høsten har de funnet hverandre, de unge og de eldre. Her ser vi avdelingsleder på Olavsgården, Ellen Johnsen (t.v.), beboer Unni Sørensen og tiendeklassingen Sandra Elise Johansen. Foto: Ivar L. Paulsen