Sist onsdag troppet Benjamins stefar, Frits Arne Hansen, opp på ungguttenes øvingslokale i Ungdommens hus for å overrekke 6000 kroner i gave til de to musikerne.

I tråd med Benjamins ånd

– Etter å ha lest om de to i Harstad Tidende for tre uker siden fant vi ut at det disse to musikerne står for, er helt i tråd med det som var Benjamins ånd. De er dyktige musikere, de er unge og de ønsker å satse på musikk i fremtiden.

– Benjamin var selv gitarist, og var engasjert i at ungdom som ønsker å dyrke musikk, måtte få et lokale til øving/møteplass i sentrum de selv kunne styre, sier Hansen.

Vil stimulere musikklivet i byen

Han forteller først de to unge musikerne bakgrunnen for Benjamins minnefond.

– Benjamin kom inn på en musikkskole i Berlin som heter BIMM. Etter bare en måned i Berlin omkommer Benjamin i en fallulykke.

–Bak opprettelsen av minnekontoen står hans familie, inklusive hans far Petter Sture med familie i Sarpsborg, der de som ønsket å vise sin medfølelse kunne velge å sette inn et beløp i stedet for blomster.

– Vi lover å kanalisere alle midler som kommer inn til gagn for det unge musikkmiljøet i Harstad, som Benjamin hadde stor glede og nytte av i oppveksten

– Vi håper fondet kan bidra til at musikermiljøet i byen, spesielt blant yngre musikere, kan komme opp å stå igjen. Det er ikke det samme i dag som det var for 10–15 år siden, sier Hansen.

Gledessjokk

– Det kom som et lite sjokk på oss, ja gledessjokk naturligvis, da vi fikk beskjeden om at vi skulle få disse midlene. Det er en stor inspirasjon, og betyr mye for oss i forhold til å komme oss videre. Vi har den siste tiden hatt noen gitarister å prøvespilt sammen med oss.

– Det er derfor ikke utelukket at vi om ikke altfor lenge kommer i mål med jakten på et nytt medlem i bandet vårt, sier Erik og Øystein, og drar i gang en selvkomponert låt til ære for Frits Arne Hansen.

– Dette var tøft og veldig bra, var Hansens første reaksjon.

– Lykke til i jakten på gitarist. Jeg kommer gjerne tilbake og hører på dere senere, sa han oppmuntrende til de to musikerne.

takknemlig: Erik og Øystein strålte av glede da de fikk overrakt 6000 kroner av Frits Arne Hansen fra Benjamins minnefond. Foto: andreas Isachsen