Kristian Kristensen har for lengst bevist at han har en av musikknorges aller beste stemmer. Under konserten fredag kveld i Kulturhusets storsal var det på tide å bevise at han også makter å få det til å virkelig svinge live – med band i hjembyen.

Sammenlignet med opptredenen på Bakgården i 2015 var det som å se en helt annen artist. Denne kvelden snakker artisten om å gi mer faen og by på seg selv, og det er ikke bare ord. På scenen ga han og bandet alt på en måte vi ikke har sett tidligere.

ALENE: Konserten både startet og sluttet med Kristian Kristensen alene på scenen.

Alene først og sist

Konserten starter med Kristensen alene på scenen. Med dette utgangspunktet dirigerer han og band stemning og tempo slik de ønsker. Vi starter lavt og løftes høyt. Vi hører intenst etter og synger villig med på kommando.

Flere av de tidlige låtene i konserten er fra EP-en «Gressholmen», hvis navn klinger kjent i Harstad-ører. Med stor venne- og familiekontingent i salen, ble det også en ekstra nærhet mellom sal og scene.

Lyden er som vanlig god i salen denne dagen. Mulighetene er mange til å la seg forbløffe av artistens stemmeprakt på gamle låter som «Kan du lære mæ» og nye «Tar æ feil». Småsexy RnB-takter, som i sistnevnte låt, kler både artisten og bandet godt.

VELLYKKET: Det var all grunn til å følge seg stolt over harstadværingen og hans band etter konserten. Selv virket de også fornøyde.

Vellykket

«Tårnet» er fantastisk arrangert live, og «Kan du lære mæ» holder energien oppe i storsalen som er godt over halvfull denne kvelden.

Låten «Gressholmen» gir pappa muligheten til å rope stolt tilbake på scenen når familien dediseres sin egen låt hvor ettertanken og lengselen hylles lavmælt.

Med «Rusen våkner igjen» kastes jakka og Kristian inviterer til fest. Den har for de fleste av oss startet for lenge siden. Konklusjonen er at flere bør ta turen for å høre Kristensen neste gang. Dette var stort.