Årets prisvinner har vært en sentral person innom musikklivet i Lødingen gjennom en mannsalder. Som dirigent for både Lødingen skolekorps og Vestbygd skole- og amatørkorps, sistnevnte gjennom hele 30 år, har hun holdt liv i stolte musikktradisjoner, både i Vestbygda og på tettstedet.

– Uten hennes store innsats og pågangsmot hadde vi neppe hatt et så rikt musikkliv som vi har i Lødingen. Hennes «elever» fra skolekorpsene er den viktigste rekrutteringen til Lødingen musikkforening, hvor Sigrunn selv trakterer klarinetten, heter det i begrunnelsen fra formannskapet.

– Hun stiller opp ved alle anledninger der vi er vant til å høre korpsmusikk. Vi tar det nesten som en selvfølge at de skal være der, men uten en engasjert dirigent, som makter å motivere sine musikere til innsats, hadde vi neppe hatt disse tilbudene hos oss.

Kommunen er ikke alene om å sette pris på Müller Steen. I 2012 ble hun tildelt prisen som «Årets dirigent» i region Nord-Norge av Norges Musikkorps Forbund (NMF), og i 2007 fikk hun NMF Nord-Norge sin «Ildsjelpris», for «stor frivillig innsats når det gjelder å fremme musikkferdigheter for barn og voksne gjennom mer enn 20 år både i Vestbygd og Lødingen tettsted».

Prisen ble første gang utdelt i 1981. Årets pris ble utdelt sist lørdag.