Kristian Kristensen fra Harstad er klar med ny EP og ny turné denne høsten og vinteren. Turen går selvsagt også innom hjembyen der publikum vil merke en artist og et band som har fornyet seg siden de spilte i Harstad sist.

– Det blir gøy å endelig få med seg egen lydmann og fullt band i storsalen. I fjor var det bare meg og pianisten min. I år satser vi på å være rocka og dynamiske i tillegg til intime og følsomme, sier Kristensen om konserten i storsalen fredag.

– Sist du spilte med band i Harstad var på Bakgården i 2015. Er det stor forskjell fra den gang?

– Ja. Det er har skjedd masse. Lydbildet er annerledes, men det er også mer energi og inkludering av publikum. Jeg bruker nok mer humor og tar meg ikke selv så høytidelig. Det blir nok alt fra triste låter til teit humor.

Har lært noe

Anmelderne som opplevde Kristensens konsert på Rakettnatt på sensommeren i Tromsø er enige med artisten.

«Han har nok lært litt av hvert om publikumsfrieri fra sin tid som oppvarmingsband for Violet Road, for han hadde et solid grep om de fremmøtte hele veien og inviterte stadig til aktiv deltakelse fra publikummet. Et slikt høydepunkt ble på låten «Du som snakke», hvor publikummet virkelig fikk testet sine tonale evner. Kristensen sa han ville ta oss med i «ei kirke i Brooklyn», og jaggu ble det hallelujastemning også.» lyder dommen fra avisa iTromsøs anmelder.

BÅDE OG: Kristian Kristensen planlegger å vise flere sider av seg selv når han tar med seg bandet til Harstad kulturhus fredag kveld. - Jeg spiller for det meste introvert og følsom skjeggepopmusikk, men live prøver jeg å skape dynamikk og hallelujagospelstemning.

Gressholmen

Til sammen skal Kristensen spille 26 konserter på turneen.

– Det er en lang og deilig reise. Noen uker er det fem konserter på rad. Det er hardt og intenst, men også jæklig gøy. Norge har så mye å by på når det kommer til natur og landskap.

Apropos naturen. Kristensens nye EP har han kalt Gressholmen.

– Og før noen spør, ja, det er snakk om Gressholmen rett utenfor Harstad det er snakk om.