Har du lurt på hva Ola Bremnes mener om sin bror Lars evner som låtskriver - eller hvem som var landsdelens mest elendige gitarist? Kunne du gjerne tenke deg å synge nordnorske superhits sammen med Bremnes og hans musikere, støttet opp av 16 sangere?

Disse spørsmålene innleder ei pressemelding om konserten i kulturhuset.

– Det er jo humoristisk ment. Det som skjer lørdag blir ei blanding av en konsert og god gammeldags allsang, sier Bremnes, som sist helg fikk testet konseptet på Finnsnes og Dverberg.

– Det var utrolig artig å se at det funket. Det er lenge siden jeg har vært så glad som etter de konsertene, sier han.

Klassikere

Ola Bremnes skryter av sine samarbeidspartnere på scenen.

– Vokal Nord er et glimrende kor, ett av de beste korene i landsdelen. Og så er det de to svært dyktige musikerne, bassist Andreas Amundsen og Kristin Skaare på piano og trekkspill. Og med Arne Dagsviks arramenter blir dette høreverdig, sier han.

Det blir klassikere som «Bankfeskarblues», Stangnes-brødrenes elleville «Kjøssekurs» og Mari Boines «Gula gula». Samt 15 andre låter, mange i nye arrangementer av Arne Dagsvik. Andre går unisont med felles innsats fra kor, orkester og publikum.

-Sinnssykt bra

Ola Bremnes er forteller, sanger og kapellmester.

– Det er nytt for meg er å gjøre andres viser. Jo da, jeg har to av mine egne med, men med andres viser beveger jeg meg litt utenfor komfortsonen, sier han.

– Så det har vært en krevende innstudering, men jeg tør påstå at publikum ikke vil andre på at de stiller opp, for det blir en utrolig flott blanding.

Han ramser opp bidragsytere til sangene i sangboka.

– Alle er laget av dyktige folk. Det er ofte artige histiorer bak sangene, så jeg forteller om bakgrunnen for dem, sier artisten.

Harstadkonserten er den tredje med dette innholdet. Ola Bremnes håper på flere.

– Jeg håper dette kan fortsette, ikke bare for vår del, men også for publikums del, for jeg synes det fungerte sinnssykt bra på Finnsnes og Dverberg.