– I starten var det kun tre musikere pluss meg. Nå er jeg den som har jobbet lengst i Musikk i Troms, som etter hvert ble hetende Kultur i Troms, sier hun.

Bredt publikum

Administrasjonen var den gang i Tromsø. Nå er den flyttet til Harstad, og består av over 20 personer.

– I dag har vi også folkemusikkgruppen i Målselv, veldig flotte kolleger. Og vi har Arctimus, med Runa Bergsmo, Erika Toth og meg. Det har vært en fantastisk variert jobb. Jeg har jobbet med Kine Hellebust, litt med teater og kor, og alt fra klassiske musikere til for eksempel Jan Eggum og Ola Bremnes.

Det er åpenbart nok å gjøre for en musiker tilknyttet Kultur i Troms. Og det blir mange opptredener. Så mange at Ann-Sofie Godø ikke rekker å være med på alle. Kultur i Troms i Harstad hadde i fjor totalt 228 konserter og spilte for over 20.000 personer.

Og konserteringen skjer for et svært bredt publikum.

– Vi har forestillingen «Happy forties», som er i Den kulturelle spaserstokken på institusjoner. Den har vi gjort 70 ganger.

– Vi opptrer for alle aldersgrupper, enten det er barn i barnehager, elever i grunnskoler og videregående skoler, voksne og de eldre, sier hun.

Magisk

Når Godø markerer sine 25 år i Nord-Norge og kultur i Troms, skjer dem forestillingen «Schwung!».

– I dette tilfellet har jeg fått lov å gjøre noe jeg aldri har gjort før. Jeg har ønsket å være i en visuell verden med bevegelser og lys.

– Magiske ting, sier hun, men ønsker ikke å gå ut med hvilke.

– Jeg ønsker ikke å avsløre for mye om hva som skjer i forestillingen, men det blir ingen tradisjonell pianokonsert.

– Det blir selvfølgelig Chopin og Liszt. Og litt Dvorak.

Fjernt

Mest visuelt er nok samarbeidet med danseren Maria Nygård og lysmester på Harstad kulturhus, Owe Berthung. Sammen har de sørget for forestillingen, som i denne omgang blir framført i Harstad, Finnsnes og Olderdalen.

Så får tiden vise om andre får se forestillingen som Ann-Sofie Godø karakteriserer slik:

– Den er veldig fjernt fra det andre jeg har gjort. Den bygger på helt andre utfordringer.

Vi tror henne på det, for vi har sett bilder, og har fått forklart noe av det som skjer. Her har publikum noe å glede seg til, enten man vil nyte med lukkede øyne, eller vidåpne sanser i kulturhuset 26. november.

I reklamen heter det: «Den handler om hva som skjer når toner setter i gang bevegelser – eller bevegelser setter i gang toner. Dans oppstår. Bilder. Moro og mening. Liv er skapt.»