Johansen har utdanning fra Det Kongelige Kunstakademi i København, og selv om utdannelsen var orientert mot maleri, har fotografiet vært med henne hele veien.

Flest nye arbeider

Det var Toril Johannessen, opprinnelig fra Harstad, som åpnet utstillingen.

Johannessen er selv en anerkjent billedkunstner. Hun medvirket blant annet på festspillutstillingen i 2014.

I åpningstalen sa hun blant annet: – I utstillingen kan man se variasjoner over tema som Jenny-Marie har jobbet med og utviklet over mange år – enkelte strekker seg nærmere 30 år tilbake i tid. De fleste arbeidene i utstillingen er nye, bortsett fra blant annet arbeidet «Venus in Solar Transit», som er fotografier av Venuspassasjen sett fra Tromsø i 2012.

Venuspassasjen

Venuspassasjen – som er når planeten Venus passerer foran solskiven slik at man kan se den som en liten flekk – er et fenomen som fascinerer på grunn av rytmen den vises i.

– Med over 100 års mellomrom er det lite trolig at noen av oss her kommer til å få se den neste, som er i 2117, sa Johannessen.

Bruker hele galleriet

Utstillingen presenterer også fotografier fra den totale solformørkelsen i USA 21. august i år. Det er dermed utstillingens nyeste verk.

Jenny-Marie Johnsen har brukt hele Galleri NordNorge til denne utstillingen. Ifølge henne selv er dette hennes største og beste utstilling til nå.

Johnsen stilte ut i Harstad første gang i 1989. Den gang sammen med Kåre Kivijärvi og Iver Jåks. Utstillingen står oppe til og med 18. november.