Det er den etter hvert tradisjonsrike «Vi tenner våre lykter» det handler om. Denne gang, 25. november, skal guttekoret bære konserten alene. Skjønt, helt alene blir de ikke. Det blir en konsert med gjester, men da gjester på alder med guttene i koret.

– Det blir spennende for guttene å gjøre sin egen konsert med barn som gjester, sier dirigent Dag Erik Enoksen.

Det betyr større program enn tidligere år.

– Det blir sanger knyttet til høytiden vi nærmer oss, og ting som omfatter mørketida. Rett og slett fine sanger guttene liker å synge, sanger med gode, varme tekster, og altså ikke bare rene julesanger, sier dirigenten.

Hovedgjesten

På gjestelista – egentlig som hovedgjest – står 12 år gamle Wilmer Haikkilä fra Luleå.

– Svenske guttekor møtes på vårparten. Da velger de ut en sopran de har lyst til å vise fram. Så er det en konkurranse, og der ble Wilmer kåret til Sveriges beste guttesopran, sier Enoksen. – Wilmer synger veldig flott. Han har en utrolig flott formidlingsevne.

Det var Lennart Johansson som oppdaget Wilmer.

– Han har hatt med seg kor til Harstad tidligere, så Lennart og jeg har en relasjon gjennom musikken. Han Jobber som kirkemusiker i Luleå, men det er altså ikke han som er hovedpersonen her. Han hjelper Wilmer som akkompagnør på konserten i Harstad kirke 25. november.

Førjulsstemning

Wilmer Heikkilä og Lennart Johansson er ikke de eneste gjestene.

– Vi får også med oss en ung trompetist, Martin Eriksen, fra Harstad. Han skal spille noen stykker.

– Og kanskje blir andre unge talenter som synger eller spiller et instrument invitert. Det får bli en overraskelse, sier guttekorets dirigent.

Og løftet fra Dag Erik Enoksen er:

– En flott og stemningsfull konsert.

HOVEDGJEST: 12 år gamle Wilmer Heikkilä og hans akkompagnør, Lennart Johansson.
TROMPETIST: Martin Eriksen stiller opp med sin trompet.