Det er ikke mer enn to uker siden Arctic Moving Image & Film Festival ble klokket inn til nok en suksess. Festivalsjef Helene Hokland har hatt to ukers «pause», og nå er hun i gang igjen – denne gang som kinosjef ved Harstad kino.

Lørdag er det Den store kinodagen. Da blir det film fra morgen til kveld.

– Fra klokka ni viser vi filmer til halv pris. På dagen er det familiefilmer, og fra ettermiddagen vises det også filmer for ungdom og voksne, sier Hokland.

Det blir gjensyn med noen filmer fra det siste halvåret, mange barnefilmer, men også krigsdramaet Dunkirk. Og Fluefangeren, den norske kandidaten til Nordisk Råds Filmpris i år.

– Publikum har så langt mottatt Fluefangeren med både latter og engasjement. Norgespremièren av Fluefangeren ble vist for fulle hus under Tromsø Internasjonale Filmfestival i år, der filmen også vant Den Norske Fredsfilmprisen, sier kinosjefen.

Fluefangeren er et politisk drama som fanger vekst og fall av et diktatur i et klasserom.

Ny Knerten

Det blir også nye filmer, blant annet en førpremière på Ekspedisjon Knerten, som har norgespremière om to uker.

– Filmen er den første av tre nye filmer om Knerten, som har manus skrevet med utgangspunkt i Anne-Cath. Vestlys fortellinger. De tre forrige Knerten-filmene er blant de mest sette filmene i Norge, med til sammen over én million besøkende på kino, forteller Hokland.

I de nye Knerten-filmene er alle skuespillerne byttet ut, og det er ny regissør; Andreas J. Riiser. Stemmen til Knerten er overtatt av Aksel Hennie, etter bortgangen av Åsleik Engmark tidligere i år.

– I denne nye filmen flytter Lillebror med Knerten og familien sin til Vestlandet, med en far som er hjemmeværende og mor som jobber.

Uvanlig

– På søndag har vi et litt uvanlig arrangement – Geocaching International Film Festival, sier Hokland.

Geocaching er populært blant mange. Dette er en slags skattejakt ved hjelp av GPS.

– På ettermiddagen er du velkommen til å se finalistene i den internasjonale geocaching-filmfestivalen, der kåringen av den beste filmen gjøres etter visningen, sier kinosjefen.

EkSPEDISJON KNERTEN: Lillebror tar med Knerten og familien sin til Vestlandet, med en far som er hjemmeværende og mor som jobber. Foto: Nordisk Film og Distribusjon AS