Anledningen er korets 90-årsdag.

- Vi gleder oss masse til å vise frem litt av repertoaret vi har hatt de siste 15 årene, forteller Torunn Pedersen, som sitter i styret i Lurlokk.

-Dirigent Siv Johansen har hjulpet til med å velge ut hvilke sanger vi skal synge, og det er alt fra svenske viser til engelsk pop.

– Noen av låtene er også nordnorske sanger som er arrangert av nordnorske musikere, forteller Pedersen.

Veteran

Lurlokkveteran Marit Eriksen har vært med i koret i 56 år. Fra da hun som ung jente fikk synge med de eldre, til alle festivaler og kortreff koret har vært med på. Det minnet hun trekker frem som et av de beste, var da koret var i Dublin og fikk synge i St. Patricks Cathedral. Hun forteller at en av grunnene til at hun har vært med så lenge, er at Lurlokk er et så fantastisk kor å være i.

- Kormiljøet er et fantastisk miljø og være i, poengterer hun.

Oppskriften

- Lurlokk er et gammelt ærverdig kor vil jeg si. Det sier kanskje seg selv når vi har holdt på i 90 år. Det er en tradisjon, sier styremedlem Torunn Pedersen.

De begge trekker frem det gode miljøet og trivselen i koret som en oppskrift på hva som må til for at ett kor skal bli 90 år.

Pedersen skryter også av byens befolkning som hun mener er flinke til å stille opp på byens kulturmuligheter. I sin 90-årsfeiring ønsker koret også å gi en hylles til tidligere dirigent Arne Dagsvik.

variert: Det vil bli en variert konsert. Alt fra svenske viser til engelsk pop. Bildet er fra korets opptreden i St. Patricks Cathedral.
Hylles: Arne Dagsvik var dirigent i Lurlokk i mange år. Han har også arrangert mye av det som koret fremfører, og derfor ønsker Lurlokk å gjøre ekstra stas på han. Foto: Steve Nilsen