I løpet av denne uke slipper Stokkan tre låter på flere titalls strømmetjenester. Villblomst, Kriger og Blindspor vil i første omgang bli tilgjengelig.

– Men det kommer mer etter hvert, lover han.

Er ekstremt kresen

– Planen er å slippe tre nå, tre til noe senere, og ytterligere tre til som jeg deretter samler sammen og gir ut på cd og muligens også på vinyl, forteller Stokkan.

– Jeg har egentlig ikke noen god forklaring på hvorfor jeg ikke har sluppet musikken min ut tidligere. Det kan kanskje ha noe med at jeg er ekstremt kresen. Har muligens ikke hatt troen på at de har holdt mål.

– Men etter utallige oppfordringer fra dem som har lyttet på det jeg har laget, har jeg erkjent at det nå er på tide å dele musikken min med andre, sier Stokkan.

Ble raskt lagt merke til

Han har et langt musikerliv bak seg. Allerede på sent syttitall begynte han å spille i ulike band. Hans talent som habil gitarist og med en rockestemme mange misunte ham, ble raskt lagt merke til i byens musikerkretser.

Siden har det blitt et utall av band, blant annet sammen med sin mer kjente bror Ketil i Stokkan Bros. Men også i band som Shark Bite og Little India har Stokkan satt sitt preg. I dag reiser han ofte på spilling i helgene med trioen Told You, der han har med seg Ketil Hugo Johansen på bass og Tommy Karlsen på trommer.

Radiohitpotensial

– Dette bandet har spilt sammen en stund nå, og mange av låtene jeg har laget har vi ofte spilt live. Flere av disse har vi registrert har slått godt an blant publikum. Spesielt er det mange som har reagert positivt på låten «Villblomst», som også broder Ketil mener har stort radiohitpotensial, sier Stokkan som sier han er spent på hvordan de tre låtene blir mottatt.

studiohjelp: Hugo Stokkan sier han har fått solid hjelp av Kato Steffensen i O-TAC Productions under produksjonen av låtene han nå gir ut. Foto: andreas Isachsen
Lena Bergstad, Villblomst Foto: Maleri Lena Bergstad