Søknadene har Harstad skoles musikkorps og Kaneborgen skolekorps har fått innvilget henholdsvis 25.000 og 45.000 kroner til sine lokale prosjekter.

Vil drille drillerne

Harstad skoles musikkorps søkte midler til å arrangere en workshop for drillere.

I sin søknad anførte musikkorpset at de i flere år har hatt drillere med på drillkonkurranser nasjonalt og internasjonalt.

– Vi ser at det de siste årene har vært færre deltakere fra Nord-Norge som deltar på Nordlysdrilliaden, og vi ønsker å bidra til at flere drillere fra vår region deltar i denne konkurransen. Vi ønsker derfor å arrangere en workshop for drillere opptil 12 år.

Målet er at de yngre drillerne skal få prøvd seg på enkle triks som benyttes i onebaton og troppsprogram, samt å gi en enkel innføring om konkurranser til instruktører og de ansvarlige i drilltroppene.

– Vi vil invitere andre korps i Harstad, og drilltropper i omegn, for eksempel Kvæfjord, Narvik og Lødingen. […] Vi håper at dette initiativet kan føre til økt samarbeid mellom de ulike troppene i Nord-Norge. Dessuten håper vi også at det skal motivere drillere/drilltropper til å delta i konkurranser, skrev Linda Bremseth og Bodil Aaløkken Hovrud på vegne av Harstad skoles musikkorps.

Søknaden resulterte altså i en støtte på 25.000 kroner.

Vil spille Disney

Kanebogen skolekorps søkte midler til å arrangere en stor konsert med musikken fra Disneys filmunivers.

– Vi har årlig flere konserter og opptredener som vi gleder oss til, og jobber fram mot. Vi har imidlertid lyst til å vise publikummet vårt at skolekorps kan være så mye mer enn 17. mai og kafékonsert, heter det i skolekorpsets søknad.

– Vi har et ønske om at barna i korpset skal få oppleve det å stå på en ordentlig scene, med rampelyset på seg, med rekvisitter og kostymer som er med på å skape en helhetlig konsertopplevelse.

Planen er å bruke musikken fra Disneys filmunivers, samarbeide med kor og sangsolister, og å flytte ut av sitt vanlige øvingsrom.

– Konserten vil blir en sammenhengende konsertforestilling der korpsets medlemmer selv skal bidra som konferansierer. De av musikantene som ønsker, skal få være solister. For å få et så bra musikalsk resultat som mulig ønsker vi å få arrangert store deler av repertoaret til vårt korps. Med ganske stort sprik i alder og instrumentale ferdigheter blant musikantene tror vi at tilrettelagt notemateriell kan gi alle utfordring og mestring, heter det i søknaden.

Kanebogen skolekorps fikk 45.000 kroner.

DISNEY: Kanebogen skolekorps har lyst til å ta for seg musikken fra Disneys filmunivers. Det får de nå mulighet til takket være 45.000 kroner i støtte. Arkivfoto Foto: Ivar L. Paulsen