«Stille natt» kommer garantert til å sette publikum i stemning. Det lover korleder Bjarne Glad og dirigent Dag Erik Enoksen.

– Vi vil gjerne at det skal bli en suksess, men den kommer ikke av seg selv. Det er akkurat like mye arbeid hvert år for at det skal bli en suksess, sier Glad.

Ifølge Enoksen har koret fornyet seg kraftig de siste årene.

– Vi prøver å finne ting som kan passe inn i dette konseptet, ting som kan være med og forsterke det budskapet vi reiser rundt med. Ikke nødvendigvis et religiøst budskap, men noe som kan danne en bue fra første til siste nummer. Da trenger vi både noe som er litt nedpå og noe som er veldig på, og som gir en følelse av at taket løfter seg.

Forventninger

Publikum har forventninger når Bel Chorus ankommer. Men de er ikke alene.

– Vi har forventninger til oss sjøl, Forventninger om å løfte oss og prestere enda bedre. Vi er ydmyke med tanke på de tilbakemeldingene vi får. Det forplikter, sier dirigenten.

– Vi er et levende instrument som kan være stemt, eller ustemt. Det er en like stor jobb hver gang å prestere, tilføyer Bjarne Glad.

– Vi er blitt gode til å konkurrere mot oss selv, sier Enoksen.

Besøker «alle»

Bel Chorus har annonsert årets konsertserie i Vesterålen og Harstad. Totalt blir det fem konserter i henholdsvis Bø, Øksnes, Andøy, Sortland og Hadsel, samt tre konserter i Harstad.

– Ut fra våre forutsetninger har vi et bra program. Folk har jobb og familie slik at vi må se på hva vi har kapasitet til. Det blir åtte konserter i løpet av litt over ei uke. Da er vi fornøyde, sier Glad og Enoksen.

For første gang besøker Bel Chorus alle vesterålskommunene. Ifølge dem blir koret ofte invitert til nye steder, og det var en invitasjon som førte til at Malnes kirke i Bø ble inkludert.

– Det blir første gang vi er i Bø. Og det etter instendige oppfordringer.

– Vi hadde en prøvekonsert der i høst, og da fylte vi nesten hele kirka. Derfor er Malnes kirke med på juleturnéen, sier Enoksen.

Rørende

For publikum kan førjulskonsertene skape ro og sinnsstemning. Men tilhørerne er slett ikke alene i så måte.

– Vår store glede er at folk kommer til oss, både før og etter konsertene, og takker oss. De sier at det ikke blir ordentlig jul uten Bel Chorus-konsert. Det er noe av de mest rørende tilbakemeldinger vi kan få, sier Bjarne Glad.