Med vår syngende ordfører, Marianne Bremnes, i spissen ble Harstad kulturhus fylt av sang søndag kveld. Da ble repertoar fra boken «Harstad synger» fremført av små og store, amatører og profesjonelle i en konsert som varte omtrent halvannen time.

Harstad mannskor sto for starten med «Berg og båre» skrevet og tidligere fremført av Bremnes-søsknene. Ikke overraskende ble det sunget mange sanger denne kvelden fra nettopp den familien.

Bredde var nøkkelordet denne kvelden. Hagebyen barnehage sjarmerte publikum i senk, og det skulle ikke mye til før at publikum sang med eller klappet takten.

Nye versjoner

Sangkoret lurlokk fremførte så «Sola e kommen» og «Dei vil alltid klaga og kyta». Dette ble fulgt opp med ungdommer i Gospel stars som sang «Sommerfuggel i vinterland».

Fribymusikerne Abazar Hamid og Hami Sakhizada fikk selvsagt plass forestillingen, der førstnevnte fremførte en egen låt til Harstad som fikk publikum til å klappe takten.

Rockerne i Santus fremførte «De nære ting» og «Kom Sommarvijn» i ny drakt. Ordføreren foreslo å spille de nye versjonene på Bergsodden, og publikum så ut til å mene at det var en god idé.

Klassikeren

Kine Hellebust kom på scenen for å synge «Det hainnle om å leve», men slet med å treffe tonene denne kvelden. Publikum trådte raskt til og sang med artisten.

Vox Artica og Lars Bremnes avsluttet kvelden, og ble også høydepunktene denne forestillingen.