Lørdag kveld deltar Kari Bremnes i talkshowet til Anne Lindmo på NRK, som følge av plateslippet.

Allerede fredag formiddag trillet anmelderne terningene for den nye plata. Albumet mottas godt. Itromsøs anmleder ga plata en firer, mens Dagsavisen mener den er verd fem på terningen.

«Kari Bremnes våger seg ut i mørket, og viser sin storhet som både låtskriver og sanger,» mener Dagsavisen.

Anmelderen skriver at artisten med dette albumet, har tatt et steg bort fra lukta av salt og sjø. Kanskje aner vi et mer politisk preg, med tekster om krig og soldater denne gang.

Itromsøs anmelder mener plata er mørk, men Bremnes avviser at dette er bevisst når hun skrev tekstene.

– Jeg har ingen fast idé når jeg skriver og samler sanger til en plate. Det er først når jeg er ferdig at jeg ser hvordan det blir. Man må prøve ut forskjellige ideer for tekst, melodi og musikk; de er som enkeltindivider som jeg roper inn i klasserommet til slutt, sier Kari Bremnes til Itromsø.

Les Itromsøs anmeldelse her

Hun forteller at hun har prøvd ut nye musikalske ideer denne gang. Musikalsk har albumet et mer elektronisk preg enn tidligere utgivelser,

Det er folk, musikk og litteratur som inspirerer,

Om platetittelen «Det vi har» sier hun på egne hjemmesider:

– Tre små ord som også sier noe om det vi ikke har og det vi kan miste. Hvis sangene på denne plata møtes ett sted, er det i den linja; det vi har.

Den Harstad-bosatte broren Lars Bremnes har vært med på et par av låtene, blant annet «Det e min sønn» som ble sluppet allerede i august.

– Lars, broren min, sendte meg denne sangen. Den traff noe i meg. Jeg mener at vi skal kjempe for landet, for demokratiet, for miljøet, for de verdiene vi har. Samtidig, å skulle sende sin egen sønn avgårde i en krig kan aldri bli greit. Jeg håper jeg slipper. Vi kan tro at de som tar beslutningene har en større innsikt enn oss andre. Men vi vet jo at ingen på forhånd kan vite hvem sin krig det egentlig blir, hva som blir i det godes tjeneste og hva ikke. Og hvem som kommer hjem i kiste.

Kari har med seg musikerne Bengt E. Hanssen (tangenter, vokal og programmering), Børre Flyen (trommer), Børge Petersen-Øverleir (gitarer), Hallgrim Brattberg (gitarer) og Peter Waldemar Nohr Unstad (bass). Bengt E. Hanssen er produsent og ansvarlig for innspillingen via Månestein.

Turnepremieren er i Harstad Kulturhus lørdag 23. september, med ekstrakonsert 24. september, før hun legger ut på en omfattende turne.