Det er ei suveren rekke med artister og musikere som bidrar til konserten «Uhørt», som fort kan bli en av høstens store overraskelser på kulturhusprogrammet.

Lista rommer noen av de mest kjente og erfarne artistene Harstad har å by på, i tillegg til noen av de mest lovende unge og fremadstormende artistene. Og et solid utvalg av dem som befinner seg et sted midt imellom.

– Jeg gleder meg voldsomt til å høre disse låtene live med så mange flinke folk. Det blir spesielt gøy med urfremføringer, sier initiativtaker, medarrangør og låtskriver Bjørn Vang. Han har skrevet alle låtene bortsett fra én helt alene.

Skrevet over tid

Det er ikke snaue greier publikum kan nyte. Her snakker vi om en konsert garantert fri for coverlåter, og altså urfremføringer – hele ti i tallet.

– Det i hvert fall ti, kanskje 12, sier Vang.

Disse førstegangspresenterte låtene er ikke skrevet spesielt for denne konserten.

– Det er først og fremst låter jeg har skrevet over tid – en god del det siste året, sier opphavsmannen.

Stort spenn

Publikum får stifte bekjentskap med byens kuleste rockestemme, hele Norges MGP-jr-vinner, en Spellemannvinner, heftige popstemmer, varme visestemmer. Stemmer mange vil få gåsehud av.

Fremst på scenen står Ola Bremnes, BBQueen & Roots Junction og Sigrun Loe Sparboe, men også Rainer Vasshaug, Thea Floer Kulseng, Simon Dankertsen, Frida Vang, Mona Digre Markussen og Magnus Wærness.

Tar vi med rekken av musikere, ni i tallet, snakker vi om en konsert med crème de la crème i Harstad.

– Det er et stort spenn mellom Thea og Ola Bremnes, som til sammen gjør fire låter. Mellom der er det elementer av tapas så det holder, sier Vang.

Helaften

Temaene spenner også vidt. Det blir låter om folk, svik, lengsel, drømmer, smerte, håp, glede og en dose underfundig galskap. Her blir det glad pop, kul rock, melankolske ballader, deilig soulpop og vare viser. Litt er på nordnorsk, litt på engelsk. Litt av hvert, altså – som en tapas.

– Det blir en god helaften. Går du på konsert med en av disse artistene, får du en nisjeopplevelse. Her får du en god pakke, sier Bjørn Vang, som først skaffet musikerne til veie, og deretter tok kontakt med sangerne.

– I hovedsak har jeg plukket ut låter som passer de ulike sangerne, sier Vang og uttrykker glede over at så mange har sagt ja til å være med.

– Det er kjempemotiverende å møte så positive folk. Det er gjeldende for alle at de er ja-mennesker som likte ideen og låtene. Da blir det perfekt, sier opphavsmannen.

Spillerom

Han er naturlig nok kjent med materialet, men dette blir spennende, også for Vang selv.

– Både band og sangere har bokstavelig talt fritt spillerom. De er med og former det som presenteres. Dermed blir noe av det helt nytt, også for meg.

Og etterpå? Bjørn Vang har sine ønsker.

– Jeg ser for meg at flere låter kan gis ut av de sangerne som er med.

SPENNVIDDE: Artistene som stiller på scenen i kulturhuset i slutten av oktober er blant Harstads mest kjente og kjære, og representerer stor spennvidde.