Etter litt over et døgn var videoen sett av over 150.000 mennesker. I dag er den sett av nesten 200.000, og snart delt av tusen mennesker.

I melodien, skrevet av Jon Olav Sandal fra Barstadvik i Møre og Romsdal, heter det at vi ødelegger jorda og at noe må gjøres.

- Jeg skjønte etter hvert at de lå mer bak denne ideen. Det er et stikk til regjeringa og den politikken den fører. Særlig når det gjelder miljø, sier artisten til Møre-nytt.

I refrenget heter det

Hei Erna

Vi ødelegge jorda

Vi burde gjer noke med det

Hei Erna

Vi voldteke jorda

Den ropa «stopp stopp»

Men vi berre borra (Hei Erna)

Ja vi berre borra (Hei Erna)

Kjekt

Om den populariteten låten har oppnådd sier Jon Olav til Møre-nytt:

– Jeg har registrert at mange fra Miljøpartiet har delt videoen. Jeg hadde aldri trodd at så mange ville se den. Det er selvsagt kjekt.

I videoen har også gitarist Edvard Sundquist fra Harstad en viktig rolle. Han spiller alt av gitarer og er med og korer.

Men foruten Jon Olav har vel Martin Bremnes den viktigste rollen ettersom han har laget videoen.

Han studerer musikk i Kristiansand, men får også tid til å lage videoer på si.

– Jeg er jo musiker, studerer i Kristiansand, men heldigvis går det an å være begge deler. Jeg synes det er artig med film, så film er noe jeg lager på si for å tjene penger, sier Martin Bremnes.

Støtter Jon Olav

Bremnes blir neppe arbeidsledig med det første. Artistene står omtrent i kø for å få Martin til å lage deres musikkvideo.

– Jeg er glad for at folk gir meg så mye tillit. Siden jeg studerer sammen med mange artister, er det mange som ønsker å ha meg med. Men neste år skal jeg fokusere på musikken for å fullføre studiene mine. Jeg er ferdig neste vår, og da flytter jeg til Oslo, sier han.

Bremnes er spesielt glad for oppdraget med videoen til Jon Olav Sandal.

– I videoen «Hei Erna» er det han som uttrykker sin mening, men jeg støtter ham i hans politiske meninger.

På ht.no ser du videoen Martin Bremnes.