Det ble noe for enhver smak under byfesten lørdag. Det hele startet med bakgårdsmarket, familiekonsert med Mgp jr. og forestillingen Bakgårdskatter som du møter i videoen under:

Zero

Konsertene på kveldstid startet med lokale Zero som stilte med åtte mann på scenen. Det ble tungt, og publikum var tydelig interesserte i rocken. Til å være første konsert i Bakgården var det usedvanlig mange foran scenen.

Vårt intervju med Zero etter velspilt forestilling ser du her:

Vazelina

Vazelina Bilopphøggers er folk glade i. Bakgården var nesten full da bandet gikk på scenen klokken 1930. Lun humor og en slagerparade folk kunne synge med på skapte god stemning blant de oppmøtte. Vi savner vokalist Viggo Sandvik litt, men Kjetil Foseid er en fin erstatter. Det er herlig å se Eldar Vågan og resten av gjengen på scenen, ikke minst for oss som brukte store deler av barndommen på å høre bandets låter på kassett.

Les omtale av konserten her (HT+)

Bendik

Silje Halstensen, også kjent som frontfiguren i bandet Bendik, var en av årets festspillprofiler. På Bakgården klarte hun ikke å fenge publikum som i stadig større antall dro fra konsertområdet.

Bakgården 2017 lørdag der Zero, Vazelina Bilopphøggers, Bendik, Tre Små Kinesere og TNT underholdt. Foto: Lars Richard Olsen

Det var ikke noe galt med låtene hun presenterte, men plasseringen mellom Vazelina og Tre Små Kinesere var kanskje ikke helt heldig.

Tre Små Kinesere

Scenetekke, allsang og svært fulle mennesker var noen av ingrediensene da trondheimsbandet Tre Små Kinesere holdt konsert. Agnar Mykle, Klassebildet, Hjertemedisin og så videre og så videre.

Bakgården 2017 lørdag der Zero, Vazelina Bilopphøggers, Bendik, Tre Små Kinesere og TNT underholdt. Foto: Lars Richard Olsen

Det var en imponerende låtrekke som fenget publikum da mørket senket seg på festivalområdet.

TNT

Bakgården 2017 ble avsluttet av 80-tallslegendene TNT. Hårmetall-rockerne stilte med forventet hårsveis og 10.000 lovers-vokalisten Tony Harnell i storform. Publikum var med på notene, men da ekstranummeret 10.000 Lover ble fulgt opp av enda en låt, ble Bakgården raskt tom.

Les vår omtale her.