Fredag viste Oliver’s Army at de er tilbake – med nye låter og planer om å vende tilbake til studio.

Mye gikk veien for Oliver’s Army på midten av 80-tallet. New wave-bandet fra Harstad, med synth tydelig framme i lydbildet, oppsto på det gamle posthuset i Harstad der det var fem-seks øvingsrom.

– Det var et fantastisk musikkmiljø i Harstad på den tiden. Nå kan man sitte hjemme og lage musikk på PC. Da måtte vi ut og møte folk, sier vokalist Stig Gudmundsen som startet bandet sammen med Bård Andreassen.

Da gjengen spilte inn låter i studio husker de at folk som Trond Trudvang var med på å kore. Iren Reppen var blant annet sjåfør for bandbussen.

Så dro bandet til Trondheim for å slå gjennom nasjonalt.

– Vi reiste i 1987. Da skjedde det mye rart. Folk kom inn og ut av bandet, sier Gudmundsen.

Etter noen år var det slutt. Fra 1991 til 2012 var bandet på hvil – men det ble aldri offisielt oppløst.

80-tallsfest

Først i Gudmundsens 50-årsdag ble bandets låter vekket til live. Gode venner og bandmedlemmer hadde øvet inn en minikonsert, og Gudmundsen ble hentet opp for å synge.

Etter hvert samlet noen av medlemmene seg for å spille sammen, men da under et nytt navn. Da gjengen ble invitert til å spille under en 80-tallsfest kom ideen om å puste nytt liv i det gamle bandnavnet.

Noen gamle og noen nye låter ble spilt til god respons, og nå er det fart i prosjektet.

– Dette er noe vi holder på med aktivt. Spillejobben på Bakgården er ingen engangsforeteelse, sier Gudmundsen.

Gode tekster

Dag Magnus Andreassen var også blant de første i bandet. Han spiller gitar mens Emil Høyvåg Gudmundsen er yngste medlem på trommer. Tore Vang spiller bass og sammen lagde de liv foran et par hundre mennesker som møtte opp til fredagens første konsert i Bakgården.

Både gamle og nye tekster fungerte. Bandet er også fornøyde med det de selv levere.

– Vi vil vise at man kan levere intelligente tekster i popmusikken, sier Gudmundsen.

Festivalsjef Jan Santocono var fornøyd etter opptredenen.

– Dette var bandet vi så opp til da jeg var 12–13 år gammel.

RYTMEBOKS: Bandet har kommet langt siden starten på 80-tallet. Nå er de et fulltallig band med erfaring. I starten var de kun en trio med rytmeboks. Foto: Lars Richard Olsen