Med mormor og morfar i Harstad var det kanskje ikke rart at Dagny følte seg som hjemme på Bakgårdscenen allerede i første låt.

Artisten strålte da hun sang hit etter hit.

– Det var veldig gøy og stemningen var koselig. Det et fint konsertsted dere har på Bakgården og publikum var med, sier hun etter én time med stor aktivitet både vokalt og fysisk på scenen.

– Hvor kommer all energien fra?

– Jeg har alltid hatt mye energi og er glad i å hoppe og danse. Samtidig får man ekstra krefter foran publikum.

Utrolig reise

På kort tid har Dagny gått fra å være en relativt lokal artist i Nord-Norge til opptredener i utlandet, hitlåter og store festivaloppdrag.

– De siste årene har vært en utrolig spennende reise. Vi har spilt mange konserter, sluppet musikk og vært med på mye gøy. Jeg jobber med gode folk som inspirerer meg masse.

Under konserten i Harstad viste artisten stor selvtillit fra første stund. Et godt band og knallsterke låter lover godt for fremtiden til artisten.

På enkelte låter, som hitten Fools Gold, kom også kordamer fra Ustemte fruer i Bardufoss på scenen for å bidra til musikkfesten.

Drar til USA

Blant de mange oppdragene som venter i tiden som kommer er turné i USA på 35 spillesteder.

– Endelig skal jeg få sitte i turnébuss. Det har vært en drøm. Vi skal spille på steder med mellom 1.000 og 3.000 publikummere, sier Dagny.

De mange hittene hun har fått på radio kommer ikke av seg selv.

– Det er mange timer jamming i studio til det kommer noe jeg er glad i, sier artisten som den siste tiden har bodd i London og Oslo.

Tur tilbake til Harstad blir det kanskje også.

– Det var helt fantastisk å spille her i Harstad. Jeg kjenner folk som har spilt på Bakgården og det har alltid sett så bra ut å være her. Endelig fikk også jeg oppleve det, og jeg må si at forventningene ble innfridd.

TUSEN: Bakgården var nesten fullsatt da Dagny rundet av sin Bakgårdsdebut.