Spillet Uncharted: A Thief´s End fra 2016 er fremdeles noe av det mest imponerende du kan eie til en spillemaskin. Når det kommer til historiefortelling og vakker grafikk, er det lite som slår fortellingen om to brødres trøblete forhold, Indiana Jones-jakt på skatter og ville actionscener.

Ikke like sterk

Denne uken kom det nyeste kapittelet i serien til Playstation 4. The Lost Legacy er ikke et fullengdespill, men byr på rundt 10 timer underholdning. Her følger du skattejegeren Chloe Frazer og leiesoldaten Nadine Ross som jakter på sagnomsuste Tusk of Ganesh i India. For første gang er det ikke Nathan Drake som er hovepersonen, og det er spennende å se to kvinner som spillhelter i hovedrollene.

Ferden tar deg til et land som herjes av opprørere. Ikke nok med det. Opprørslederen er ute etter samme skatt som dere. Etter en dramatisk flukt venter knallvakre omgivelser i Nilgiris-fjellene. Majestetiske fosser, store ruiner, fantastisk dyreliv blandes med hjernetrim og action.

Det eneste som mangler er den sterke historien.

Lite på spill

Nye Uncharted byr på mye av det samme vi ble vant til i forrige spill. Skyting, sniking og vakre omgivelser gjør dette til en fornøyelig og helt grei opplevelse. Det jeg savner er en god grunn til å gjøre alt dette. Jakt på skatter er helt greit, men i denne serien er vi vant til sterkt skuespill og gode historier som gjør det lett å heie på figurene du kontrollerer.

Etter hvert blir det mer driv i historien, men da har jeg kjedet meg litt for mye i mange timer. Der forrige spill hadde konflikt mellom brødre, en sterk skurk, kjærlighetsproblemer og mye annet som krydder, er det litt for få ingredienser i denne suppa.

Jeg savner også de store actionscenene som har blitt et av kjennetegnene på Uncharted-serien. Av og til får du en smak, men det går litt for lenge mellom hver gang du blir blåst av banen.

Spillet byr nesten ikke på noe som føles nytt. Tvert i mot. Dette er stort sett sjarmløs resirkulering av det du allerede møtte i forrige Uncharted.

PS. Har du aldri spilt Uncharted før, ikke start her. Prøv heller Uncharted 4, som du kan lese omtalen til her.