Er du i tvil så bare lytt til denne uptempo låten som har et refreng så catchy at du synger med allerede etter et par-tre gjennomlyttinger.

Enten du er på en treningstur på landeveien eller på spinningtrening kan du være ganske sikker på at pedalene går ekstra fort rundt når denne sangen kommer på.

– Kall den «Forza Arctic Race»

Hvorfor har så Ketil Stokkan valgt å lage en sang som omhandler Arctic Race?

Vel, Stokkan var til stede under målgang for Arctic Race etappe 2 i Harstad i 2014. Her fikk Dag Otto Lauritzen og Ketil Stokkan kontakt. Litt senere dukket det opp en sms fra en av følgebilene der det sto: ”Hvorfor lager du ikke en sang til Arctic Race Of Norway? Og så kaller du den ”Forza Arctic Race”.

A cappella på direkten

Ifølge Ketil Stokkan var teksten på gli under målgang i Målselv på 3. etappe i 2015.

– Dag Otto Lauritzen fikk overtalt meg til å synge noen strofer a cappella på direktesendingen på TV2 etter etappen. Men så la jeg den vekk igjen, før jeg fant ut at nå har jeg lovt så lenge å lage låten at nå må jeg få gjort den ferdig.

Fant ord og uttrykk på nettet

Jeg er spesielt godt fornøyd med teksten, som jeg har jobbet mye med. Jeg fant en rekke ord og uttrykk fra sykkelverden på nettet som passet perfekt til teksten, forteller Stokkan, som sier at han i disse dager har sendt låten til om lag 25 ulike websider der lytterne kan høre eller kjøpe låten.

– Den blir nok kun tilgjengelig digitalt og neppe trykt opp for salg på cd eller vinyl, sier han.

Tøff og fengende låt

Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race befinner seg for tiden i Paris for å spikre de siste detaljene rundt årets ritt. Han viste ikke om låten før han hørte den for første gang onsdag morgen.

– Jeg hørte noe snakk om dette for et par-tre år siden, men har siden ikke tenkt mer over det.

Det er jo blitt en svært fengende og tøff låt som nok får deg til å yte litt ekstra i treningssammenheng

– Og så viser det at når vi nordlendinger får et utfordring så tar vi den og løser den proft, slik Ketil Stokkan har gjort med denne sangen, sier Dybdal.

oppfordring: Dag Otto Lauritzen ba Ketil Stokkan om å lage en sang om Arctic Race. Nå foreligger resultatet. Her er Lauritzen sammen med Thor Hushovd og Knut-Eirik Dybdal i 2013. Foto: Odd Leif Andreassen