Sommerteater på Kjerstad

DIKTATOREN: I «1930 – Diktatoren» møter blant annet skuespillerne Per Kjerstad (til venstre), Linda Mathiesen og Cato Skimten Storengen. Pressefoto Foto: Picasa

Snart kan du se forestillingen "1930 - Dikatatoren" på Tjeldøya.

Til helga kommer Statsteatret til Kjerstad på Tjeldøya med forestillinga «1930 – Diktatoren».

Det er fjerde året på rad at det blir sommerteater i Tjeldsund, og denne gangen blir det tre forestillinger.

Det startet i 2014 med forestillinga «1066 - Slaget ved Stamford Bridge» og fortsatte året etter med «1814 - En Western fra vidda».

I fjor sommer sto «1880 – Amerika» på programmet, og billettene til de to forestillingene ble revet bort. Derfor blir det i år forestillinger både fredag, lørdag og søndag.

Fast spillested

Årsaken til at det profesjonelle teateret har fått Kjærfjordstua som fast spillested, er at dette er den gamle skolestua til Per Kjerstad som er en av skuespillerne. Pers onkel, Karl Albert Kjerstad, har trukket i det riktige trådene og fått ensemblet nordover.

– Det var kanskje ikke alle som hadde tro på dette i starten, men teaterinteressen har vist seg å være kjempestor. I fjor solgte vi 250 billetter, og det er ganske imponerende når man tar i betraktning at det bare bor 25-30 personer i bygda. Derfor satser vi på tre forestillinger i år, og da trenger vi kanskje ikke å fylle alle 125 plassene Kjærfjordstua. I forbindelse med forestillinga blir det teaterkafé på fredag og lørdag, og vi regner med at de teaterinteresserte kjenner sin besøkelsestid i år også. Som tidligere er det Kjerfjord kultur- og fritidsforening i samarbeid med Kjerfjord båtforening som står som arrangører.

Hyllest til Quisling

I «1930 – Diktatoren» møter vi den mektige teatersjefen Sven Elvedal som er konkurs. Teatret skal stenges, venner og kollegaer skal kastes ut i håpløs arbeidsledighet. Kulden fra 30-tallets armod fester uvegerlig sitt iskalde grep om dem alle.

Men inn fra venstre kommer den barmfagre Hilda Hendriksen. Med henne følger det penger, men også uhyre sterke føringer. Hun har skrevet en hyllest til den nye politiske stjernen på himmelen, en mann ved navn Quisling. Kan teatret være interessert i å framføre denne hyllesten? Etter mye om og men takker Elvedal ja, og fra den dagen er helvete løs. Verken livet eller teatret blir noen gang det samme. Veien mot premieren blir en reise i frykt, fordommer, intriger og brutal maktkamp.

Den korrekte norgeshistorien

Statsteatret ønsker med sitt prosjekt «Norge 1066-2066» å skrive fortellingen om Norge på nytt og bringe den ut i by og bygd for et stort publikum.

Den første produksjon var «1066 – Slaget ved Stamford Bridge», og den siste blir en framtidsfabel av Norge i 2066. Planen er å lage ti forestillinger på ti år. De vil se etter og sammenstille fortid og nåtid. Hva går i loop, hvilke fortidige hendelser, konflikter og personer har beveget vår samfunnsutvikling, og hva har det offisielle Norge bevisst eller ubevisst utelatt?

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Ørjan Amundsen når nytt publikum:

Kjøpesenterkunstneren

I løpet av filmfestivalen Amiff får den som frekventerer kjøpesentrene i byen en kunstopplevelse få andre er forunt.

Eva har polypp på stemmebåndet, må flytte konsert

- Ikke veldig dramatisk i seg selv, og kanskje ikke det verste i verden, men absolutt det verste i min verden, sier Eva Weel Skram.

Penger til to harstadkorps:

Fikk 70.000 kroner

I forbindelse med Musikkorpsenes år i 2018 har Norges Musikkorps Forbund delt ut midler til lokale korps sine egne jubileumsprosjekter. To harstadkorps har fått midler.

Klar for nok en førjulsturné:

– Vi skal begeistre

At julekonsertene til Bel Chorus er populære er det ingen tvil om. Billettsalget går så det ryker.

Borettslag ruster kraftig opp

Boligbyggelaget Nord - Bonord - er i gang med et storstilt vedlikeholds- og oppussingsprogram.

Blir regiondirektør i Nav

Fylkesdirektør Grete Kristoffersen i NAV Troms blir regiondirektør i NAV Troms og Finnmark.

Kulturetaten om riving av Strandgata 18A og B:

– Byen mister særpreg

Annerledesklubben

I de fleste lokale klubber snur man seg nå til høyre og venstre for å klare å stille lag til kamper. Foruten i Skånland da. Der er det helt motsatt.