Låten «E du den du vil vær» tok publikum og anmeldere med storm og høstet gode anmeldelser da den kom 22. april i fjor.

Nå er Bendik Kajander klar for flere festivaloppdrag. Først ut er opptreden på Festspillene i Nord-Norge lørdag.

– Det er siste konserten på lørdagen i Nordic Hall. Det kommer til å bli så vanvittig kult og en bra spot for meg, sier Kajander, som også spiller på Parkenfestivalen i Bodø.

Ny single

Etter debuten i fjor fulgte «Når e du klar?». Nylig slapp bandet «E du som du va?».

– Den følger opp spørsmålene jeg har stilt tidligere. Tanken med den er at det skal være en låt man kan nyte, og som ikke er så «flashy» som de tidligere låtene, sier Kajander.

– Er det en potensiell sommerhit?

– Man vet aldri. Det er en genuin låt som man fort kan ikle en sommerhit-kåpe, sier Kajander, som ved å flytte til Oslo føler han kommer nærmere bransjen og enklere kommer seg til konsertsteder.

Etter fire år på jusstudiet i Tromsø flytter artisten nå til Oslo for å satse videre på karrieren.

Synger på norsk

Kajander karakteriserer musikken de spiller som fargerik nordnorsk pop.

– Vi prøver å formidle noe særegent og kanskje til og med catchy. Alt formidla i en klar nordnorsk tekst. Det er jo alltid trivelig hvis lytterne får gode følelser og kan kjenne sola skinne fra første akkord.

Inspirasjonen kommer blant annet fra et bredt musikkforbruk i barndommen.

– Jeg har en musikalsk familie, og storebroren min har hele veien dyttet på meg jazzkorder og afrorytmer. Dette er nok fordi jeg som 10 åring kjøpte min første cd-singel med Britney Spears. Han var nok redd for hvordan dette skulle gå, sier Kajander.

2016 var et hektisk år for Bendik Kajander og bandet.

I mai tegnet de kontrakt med det norske plateselskapet Brilliance etter å ha ligget høyt på spillelistene på NRK P3 og over 100.000 avspillinger på Spotify.

– Det er fint at noe man har jobbet hardt med blir godt mottatt. Vi skjønte at ting begynte å ta litt av når vi først ble lista på NRK P3 og klatret opp i de listene.