Mandag er hun, og flere med henne, i full gang med å sette sammen de forhåndslagede modulene til bygget som blir av den imponerende sorten, midt på Richard Kaarbøs plass.

Foto: Øivind Arvola

«Tore Hund stasjon» heter kunstverket som kunstneren Olivier Grossetête og Festspillene i Nord-Norge står bak.

Stasjonen blir 15 meter høy og 17 meter lang og er inspirert av norsk togstasjonsarkitektur og vikingehistorie.

Et hint

Egentlig skulle stasjonen oppføres søndag, men regn førte til at byggingen måtte utsettes.

– Jeg kom inn i dette fordi man manglet folk til å bygge modulene, sier Jakobsen, som forrige uke tilbrakte mange timer på folkehøgskolen på Trondenes i forberedelsene.

Foto: Øivind Arvola

– Dette er vanvittig artig. Jeg har alltid vært tilhenger av at vi skal få en Nord-Norge-bane, for jeg elsker tog, sier Jakobsen, som også forteller at det ligger mer bak stasjonen enn å føre opp en vikinginspirert bygning i sentrum.

– Dette er et hint til regjeringa om at vi ønsker Nord-Norge-banen realisert, sier hun.

NB! Rives mandag kveld

Det er ikke lite papp som har gått med til byggingen. 1300 esker og atskillig antall ruller med teip. For å få dragehodene i bygget til å se ut som nettopp det, dragehoder, måtte esker skjæres til og teipes sammen.

Slik så det ut mandag morgen. Foto: Øivind Arvola

Dette er et fellesprosjekt der «folk flest» har fått delta med sin arbeidsiver. Skal man få nytt synes må man være på plass til rett tid.

– Stasjonen skal stå ferdig til klokken fire i ettermiddag, og så skal den rives klokka 21 mandag kveld, sier Jakobsen, som er frivillig under festspillene og også var det under Arctic Arts Summit i forrige uke.

Den franske «byggmesteren», Olivier Grossetête, har gjort lignende prosjekter over hele verden, der han har bygd monumentale byggverk av papp sammen med publikum. Dette er første gang konseptet kommer til Norge.