Torsdag ettermiddag var Anne Semb, forlagssjef Veronica Melå og en haug barn samlet i Harstad og etter hvert på Borkenes for å lansere boken «Nordnorske barnesanger». Semb har det siste året samlet 200 sanger og 74 av disse er samlet i bokform.

Ungene fortjener dette

–Jeg fant ut at det var på tide å samle nordnorske barnesanger, det mener jeg at både Nord-Norge og ungene fortjener. Hittil har jeg bare funnet små hefter, og jeg er veldig glad for at disse sangene samles på en skikkelig måte, sier redaktør Anne Semb, som også har illustrert sangene.

Boken gis ut av Utenfor Allfarvei Forlag i Harstad.

–Vi tror at nordlendinger som har bosatt seg et annet sted i landet fremdeles kjenner at hjertet banker for nord. Besteforeldre som ser sine barnebarn vokse opp som trøndere, «søringer» eller bergensere bestiller bok sånn at de kan dele gode sanger og skaper minnerike øyeblikk fra nord, sier forlagssjefen.

–Boken er fargerik og ungene vil elske de nydelige bildene, og sangene er en fin blanding av nytt, gammelt, kjent, ukjent, rare, fine og morsomme sanger, så denne lanseringen er vi virkelig glad for, sier Melå.

Lapper i postkassa

Tips til sanger har kommet inn via muntlig overlevering per telefon, lapper i postkassa, og grundig kildesøk i utgitt materiale. Anne jobber til daglig med musikk i skolen og kulturskolen og hun mener sang og musikk er noe av de viktigste vi kan dele med barn.

–Det er så viktig å synge sammen, uansett hvilken stemme du har. Syng i bilen, på skolen, hjemme, på tur i marka. Det er helt uvurderlig og det å samles rundt musikk gir noe nært og godt til både store og små, forteller Anne Semb.

– I musikktimene på skolen har ungene vært de aller beste konsulentene. De har gitt meg en pekepinn om utvalget mitt er riktig. Vi har spilt og hørt og sunget masse det siste året, og de sier hva de liker. Derfor vet jeg også at de 74 sangene vi har med i boka, de kommer til å gå rett hjem hos ungene. Og det er jo det viktigste, sier en strålende fornøyd redaktør.

Og kan du ikke sangene? Vel, snart slippes sangene på strømmetjenester, så da er det ingen grunn til ikke å lære dem.